TRENING

30 MIN GJØR UNDERVERKER FOR KROPP OG SJEL!

Wow! I dag var jeg på 500cal på Elixia for første gang. Min kjære veninne Hilde (ja, jeg nevner navnet ditt.. ) har vært der flere ganger og tvang meg så fint med, på denne fantastiske vårdagen. Det er det sykeste jeg har vært med på..

Jeg er så støl i hele kroppen at jeg tror jeg omkommer, og det er bare et par timer siden vi svettet og hoppet rundt i salen på Elixia..

For en ekstremt effektiv, motiverende og genial måte å trene på. Var morsomt, kjempe hardt og tok bare 30 min av min travle hverdag. Jeg pleier å surre rundt for meg selv i 1.5- 2 timer uten noen særlig effekt, men nå skal jeg jaggu meg erstatte noen av de øktene med denne timen istedet.

Det mest overraksende av alt, var at jeg sprutrød, svett og fortumlet gikk ut av Elixia med et stort smil om munnen. Jeg var så fornøyd med egen innsats og timen at jeg gliste som en rusk person og løp hele veien til bilen.Det er sant som det sies-  energi skaper energi

Kos dere hva enn dere gjør, jeg skal slappe av med gode veninner i kveld. Det hadde kanskje hørtes bedre ut om jeg sa at vin og ost og kjeks sto på menyen, men det er ikke pent å lyve, så jeg skal innrømme at vi skal spise oss stappa på godteri og muligens dele en flaske i boblebadet. Ha en knakanes helg, hva enn du bedriver tiden din med i aften! 

 
DU HAR IKKE KJENT SMERTE FØR DU GÅR EN REAL SKITUR...!

I går var jeg da som dere vet på en altfor lang skitur, og det svir i alle lemmer og ledd idag!! Det er ikke en enste kroppsdel som ikke gjør vondt, så jeg har innsett at alle mine timer svettende på Elixia, kan ikke sammenlignes med en ordentlig skitur i skog og mark. Jeg må si jeg er overrasket over hvor god trening det faktisk var, og jeg har bestemt meg for å ta med skiskoene hjem fra hytta og ta noen turer i uken for å få litt fart på sakene. Jeg anbefaler dere og komme dere ut av treningssentrene og bruke naturen til alt den har å by på! Det er bra for både kropp og sjel og en bedre opplevelse enn å stirre i veggen og løpe så fort du makter uten å komme av flekken på tredemølla...! Hvis du vil trene, tar du på deg skia og går en real tur! Jeg skal love deg at strevet betaler seg.. A NEW BEGINNING...

Nå er det rett og slett på tide. Nok er nok. Jeg kan ikke leve et liv med skolebrød som største høydepunkt og lure meg selv med å stå halvparten av tiden på Elixia og skravle med folk i resepsjonen og gå hjem med god samvittighet etter en "hard" treningsøkt.. den eneste jeg lurer, er meg selv....!! Og når man veier mer enn moren sin, er det på tide å gå til verks... De som kjenner meg godt vil fnyse av dette innlegget og gi meg et par timer før jeg gir opp og drøyer mitt nye liv til neste mandag. Men sannheten er at jeg startet mitt nye og bedre liv idag, og jeg allerede har "sprukket". Jeg spiste en rad melkesjokolade med daim.. jeg liker ikke melkesjokolade med daim engang! Jeg spiste den rett og slett fordi jeg ikke fikk lov av meg selv og fordi trangen og lysten til å teste mine egne grenser ble for stor. Så jeg spiste den..Og så lo jeg av meg selv og min egen håpløshet og innså at jeg må bytte strategi. 

Om man utelukker alt som er usunt, graver man sitt nye liv en grav før man har startet. Jeg vet hva jeg snakker om.. Jeg har startet mitt nye liv endel mandager siden 7. klasse.. Cluet er å stryke det kravet fra listen. Ved å ikke ha noen IKKE punkter, blir din indre lyst til å bryte de urealistiske kravene og å pushe egne grenser mindre. 

Løsningen på min tilstand ligger i energi balanse. Man kan trene masse, flere ganger i uken, spise sunt i ukedagene og bare litt godt i helgene, og likevel ikke merke noen som helst forskjell. Da er man nok i energibalanse, og der blir man til man innser at man er der. Jeg har innsett at jeg er i en harmonisk energibalanse, som ikke passer meg så godt lenger, mine nye 2 kg tatt i betraktning... Å være i energi balanse vil nokså brutalt si at man spiser nok til å holde vekten, og beveger seg for lite til at kroppen brenner flesket. Det hjelper ikke å skape et underskudd i ukedagene om man tar igjen det fortapte i helgen. De aller fleste som streber etter sommerkroppen men som også setter pris på litt kos i helgene, går i den fella. "Å kose seg litt" i helgene er det slutt på, jeg koser meg selvfølgelig av og til, men å dra på byen torsdag, kino med godteri fredag, fest med potetgull og godteri lørdag og kleine søndager som topper det hele med å spise alt man kommer over, er ikke "å kose seg litt i helgene"! Det er å fråtse ihjel alt du har jobbet for i ukedagene og møkke til innsiden av kroppen din med møkk! Det er brutalt. Men det er sant. 

Det er ikke for å gå ned 10 kg at jeg har startet et sunnere og bedre liv. Det skal sies at da jeg gikk opp 2 kg på en uke, fikk jeg det siste puffet jeg trengte for å innse at forandringer må gjøres i min daglige rutine. Men den største drivkraften for dette oppsto i Australia, for noen måneder siden. Jeg jobbet med en fantastisk jente som inspirerte meg og lærte meg mye, om livet, kroppen, helse og sunnhet. Det man dytter i kroppen sin skaper ikke bare valker og sideflesk, men gromser også til på innsiden, og det synes jeg er ekkelt å tenke på. Jeg har fått et mer bevisst forhold til mat,  alkohol og røyk. Man har bare en kropp og man lurer seg selv ved å tro at om man ser bra ut utenpå er alt i skjønneste orden. Det vil man innse når man blir eldre, men da kan det være for sent. Ta vare på kroppen din, beveg deg hver dag, spis grønt, drikk masse vann og gjør som meg og belønn deg selv med et skolebrød når du fortjener det som mest, og nyt det med god samvittighet, bare fordi du er så ekstremt flink ellers. Slå deg på denne bølgen og få en ren og pen kropp, på utsiden, og på innsiden. Lykke til av hele mitt hjerte, til dere, men også til meg selv.. Hehe. 

 

 


LIVET SOM PSYKOLOGISTUDENT I BERGEN (2013 - 20XX)....We are shaped by our thoughts; we become what we think. When the mind is pure, joy follows like a shadow that never leaves...

bloglovin
hits