TRENING

NUTELLA CAKE

Da var frkna tilbake etter en langhelg i nord! Det var for dere nysgjerrigperer noen fantastiske dager med koselige stunder bestende av god middag og vin (som jeg s overraskende fikk servert hver bidige dag uten lfte en finger... !!), Dag- og NAV maraton med godteri og en uforglemmelig Troms tur med dimme fest som hydepunkt og mektig, norske naturomgivelser jeg fikk knipset noen bilder av. Viser senere.

Siden dette er min frste dag i mitt nye og bedre liv har jeg ironisk nok valgt dele en kakeoppskrift jeg fant p sukkerfeen.com. Selv om jeg har innsett at jeg er 20 r og at grunnlaget for en sunn og sterk kropp settes i denne perioden av livet, er det ikke noe iveien for at jeg kan vre en flittig husmor og diske opp med gode kaker og matretter til selskaper og spesielle anledninger(s lenge jeg ikke ender opp med spise hele kaka selv mens jeg ser en trist film for s ende opp paddeflat p gulvet mett og fordervet f timer senere...!!)

Denne superenkle oppskriften kommer fra stjernekokken Nigella Lawson, og elskes av alle som smaker den. Den er s saftig atte fy, og br prves av alle en gang i dette livet.

Dette trenger du:

Kakebunn

  • 6 egg (separert i hviter og plommer)
  • En klype salt
  • 125 gram smr
  • 1 boks (400 g) Nutella, nugatti eller et annen sjokoladeplegg du foretrekker
  • 1 ss hasselnttlikr/wisky/rom eller vann
  • 100 gram malte hasselntter(kan erstattes av mandler)
  • 100 gram smeltet, mrk sjokolade

Sjokolade ganache

  • 125 gram kremflte
  • 125 gram mrk sjokolade
  • 1 ss hasselnttlikr/wisky/rom eller vann
  • 1 ss smr

Slik lager du kakebunnen:

Sett ovnen p 180 grader fr du begynner. Begynn med piske eggehvitene med en klype salt til de blir stive, men ikke s lenge at de blir trre. Ta frem en annen bolle og pisk nutella og smr godt sammen. Tilsett s likr, malte ntter og eggeplommer. Bland s en skje fra eggehvitemixen inn i blandingen og deretter forsiktig resten av blandingen, 1/3 av gangen. Hell rren i en smurt form, 23x23 cm, og stek i ca.40 minutter. Test med en bakepinne at kaken er ferdig, pinnen skal komme ren ut.


Slik lager du ganachen:

Ganache fr du om du blander varm flte med sjokolade, men man kan gjerne tilfre smr, likr, eller annen smakstilsetning som f.eks vaniljeekstrakt. Om man heller ganachen over en kakebunn nr den fortsatt er varm, fr man en ren, blank og pen overflate. Den kan ogs vispes nr den er litt avkjlt, om man nsker en tykkere konsistens/krem p toppingen. Denne oppskriften kan brukes som basisoppskrift og er god ogs p andre kaker.

Hakk frst opp sjokoladen, rester i kjleskapet og ulike typer sjokolade kan gjerne mikses. Kok s opp flten og tilsett straks i sjokoladeblandingen. Rr forsiktig sjokolade og krem sammen, for unng luftbobler. Tilsett til slutt smret, for en blank og fin blanding. Hell s blandingen over kaken, start p midten og jobb deg utover. Du kan enten velge dekke hele kaken, som vist p bildet, men det kan ogs vre artig la den renne i strimler ned p sidene. Om kaken ikke har rukket bli kald innen du har laget ganachen kan det vre en idee vente litt, da sjokoladen setter seg mye bedre p en kald kake.

Sett til slutt kaken i kjleskapet til avkjling. Kort tid etter er det bare kose seg!!

Tips: Pynt gjerne kaken med hakkede hasselntter eller annet nskelig som f.eks kokos, br eller raspet sjokolade.



GOURMET GRANOLA



Denne frokosten ser meget lukseris ut, men er veldig enkel og sunn for kropp og sjel.

Du trenger:

10 dl havregryn

2.5 dl hakkede mandler

3 dl kokos i flak

1 dl honning (evt. lnne sirup eller agave nektar.

Olje

Havsalt

Slik gjr du:

1. Varm ovnen til 175C

2. Ha litt olje og honningen i en panne og bland lett sammen p svak-middels varme

3. Bland det trre (havregryn, mandler, kokos og havsalt) i en bolle

4. Hell honning-blandingen over det trre og bland godt sammen. Ha blandingen i en langpanne. Ha i ovnen i 10 min, fr du tar ut og rrer. Sett tilbake i ovnen, og rr hvert 5 minutt, eller til havregrynene er gyllen brune(ca. 25-30).

Alternative ingredienser

Smak: vanilje, kanel, kardemomme

Ntter/fr: valntt, mandel, hasselntt, pistasj, cashew, macadamia, pekan, gresskarfr, sesamfr, solsikkefr

Trket frukt(tilsett nr blandingen er ferdig stekt): dadler, fiken, tranebr, rosiner, kirsebr, morbr, aprikos

JEG ELSKER FROKOST

Frokost er etter min mening et undervurdert mltid. Jeg kan ikke skryte p meg alltid ha vrt av denne oppfatningen, da jeg gjennom hele barneskolen startet dagene med cornflakes med tre forskjellige sorter syltety eller kavring. Men i min unge voksentid har jeg sett verdien av starte dagen med et godt og sunt mltid. Det er omdiskutert om frokosten er det viktigste mltidet eller ei, om det frer til ekstra kilo eller tap av kilo, om det gir en super start p dagen eller tvert imot stopper forbrenningsprosessen- ph ikke lett forholde seg til- men jeg har valgt konkludere med at jeg synes det er en hyggelig tid p dgnet og nyter gjerne morgenminuttene med en god frokost. Enten det er en frisk smoothie, en porson havregrt med deilig tilbehr, egg og bacon eller fersk brd med plegg gir det meg automatisk en hyggelig start p dagen hvor jeg tar meg tid til tilbrede maten, lese avisen eller bare nyte ha litt tid til overs uten stress og mas. Det gir meg ro og overskudd til sette pris p en fantatisk dag, og jeg er glad jeg har lagt av meg uvanen med st opp til et stramt tidskjema hvor jeg m lpe til bussen og hvor sjansen for at jeg blir forsinket ker i takt med ukedagene.


Her er en oppskrift p en porson havregrt som er mye bedre i smak og innhold enn den jeg vanligvis tilbereder. Kos dere med denne oppskriften en dag dere tar dere tid, alle kjre blogglesere, og ta vare p morgenminuttene...

Havregrt med 4 korn

Denne oppskriften fant jeg p en engelsk matblogg, 101cookbooks.com, og passer perfekt om du setter pris p en varm, mettende, vinterfrokost du kan kombinere med all slags tilbehr.

Det finnes ulike frokostblandinger man kan f kjpt allerede ferdigmikset med fere kornsorter, men det skal sies at det er verdens enkleste sak lage sin egen blanding med f.eks havregryn, rug, bygg og hvete. Hvilke korn du tilsetter i blandingen er ikke s viktig, men husk oppbevare det i en lufttett beholder. Grynene skal helst kokes kvelden fr, men om tidskjemaet ikke tillater dette er det ikke noe i veien for gjre det samme dag, men litt ekstra tid m da beregnes.

100 g kornblanding

1 ss smr

5 dl vann


Tilbehr:

Blbr, bringebr, masse ntter og fr, epler i kanel, sirup


Kvelden fr frokosten skal nytes, smelter du smret p middels varme i en kjele. Tilsett 100 g kornblanding og rr godt. Smak til med salt og rr til kornene er godt stekt, ca 5-7 min. Ta kjelen av varmen, tilsett vannet og la det st over natten.

Neste morgen varmer du opp blandingen til det begynner smkoke. La det st putre i ca. 10 min, men flg godt med for grensen mellom kokt og overkokt er skremmende liten. Om du foretrekker en tynnere grt, tilsetter du mer vann. Nr grten ser ferdig ut, er det lurt smake og tilsette mer salt om nskelig. P dette stadiet er ikke blandingen st, og det er opp til deg smake til med tilbehr og/el. sukker.


HELMAKS GULROT- OG INGEFRSUPPE

Jeg streber for tiden etter et sunt kosthold, og har derfor prvd meg frem til forskjellige sunne retter. I dag kokkelerte jeg med mor p kjkkenet og resultatet ble en kjempe god suppe, vi kunne spise med super god samvittighet. Jeg anbefaler alle prve min hjemmelagde gulrot- og ingefrsuppe fordi den er god for kropp og sjel, enkel lage og overraskende god. Jeg er et suppemenneske og spiser denne gjerne til middag, men om jeg skal vre litt nytral vil jeg si den egner seg enda bedre til forrett.

Til 4 personer trenger du:

* 600 g gulrtter
* 2 lk
* 8 dl vann
* 2 hnsebuljong terninger
* 3 dl matflte
* 1 liten boks kokosmelk
* 0.5 ss revet ingefr
* Chilli
* Hvitlk

Om tilbehr er nskelig er hjemmelagde rundstykker kjempe godt til.

Skrell, skjr i biter og kok gulrtter med buljong og vann(4 dl). Imens du venter p gulrttene, skjrer duopp lk, hvitlk og chilli og lar det surre i en panne til lken er blank. Kjr gulrtter og grnnsaksblandingen i en blender (stavmikser kan ogs brukes) og bland godt. Tilsett revet ingefr og smak til med salt og pepper. Hell det hele tilbake i kjelen og varm opp suppen. Etter at du har tilsatt resten av vannet, har du forsovet allerede en grisesunn suppe, men om du foretrekker smak fremfor kalorier og nsker en fyldigere middag, anbefaler jeg tilsette resten av ingrediensene. Tilsett matflte og kokosmelk om du liker det. Her kan du alltids eksperimentere litt etter smak og behag og et tips er dumpe en rliten mengde cottage cheese i suppen rett fr servering for det lille ekstra. Stek hjemmelagde runnstykker om det frister og server med god samvittighet! Bon apetite!








Mesterkokk Bartine. Over og ut.

EI LITTA HUSMOR

Jeg er ingen mesterkokk, men en helt normal 20 ring p kjkkenet, nemlig noks hpls. Den sjokkerende sannhet er at jeg ikke visste hvordan man gjorde elimentreting p kjkkenet, som koke poteter, for et par mnd siden. Heldigvis har jeg innsett at dette rett og slett ikke holder ml nr jeg flytter ut til hsten, og har dermed valgt gjre noe med det. N kokkelerer jeg sttt og stadig, prver ut nye retter, smaker meg til stor suksess og har et inntrykk av at matikke er svanskelig, om man bare kan det grunnleggende. Denne siden vil best av ulike retter jeg er fornyd med og nsker dele med verden. Lykke til alle ubrukelige medstudenter! Over og ut.









LIVET SOM PSYKOLOGISTUDENT I BERGEN (2013 - 20XX).



...We are shaped by our thoughts; we become what we think. When the mind is pure, joy follows like a shadow that never leaves...





bloglovin
hits