Januar 2012

MITT LIV I BERGEN

Da jeg som vanlig har vist meg vanskelig å holde kontakten med siden jeg flyttet fra Asker, har jeg snekret sammen en bildekollasj for dere som ikke aner hva jeg har bedrevet tiden min med, hvordan jeg har det, eller hvor jeg bor. Til deres skuffelse fyrer jeg ikke denne gangen løs med historie på hisotorie med latterkrampemateriale, men heller en ærlig berettelse om at mitt liv for tiden består av intet annet enn: lesing. 


Om 21 dager braker det løs, og da skal jeg søren meg leve igjen. 10-12 timer tilbringes på lesesalen hver dag, med god lunsj, kaffe og småprating i kantien mellom takene. Trening når det lar seg gjøre. God middag hver kveld. Tidlig i seng. Jeg tenker psykologi, drømmer psykologi, og diskuterer og spøker med snev av utsnitt fra pensumsboka. Ikke bra? Vet ikke. Jeg tror man må bli gjennomsyret av informasjon og kunnskap og til slutt puste  psykologi før man kan regne med å nå drømmen om å komme inn på profesjonsstudiet. Kampen er hard. Jeg er omringet av psykologisstudenter fra i fjor som prøver igjen i år. Jeg er ny i kampen, men jeg jobber beinhardt. Om jeg ikke tror det kan gå, hadde jeg ikke klart å lese. Men jeg leser. Og jeg tror. Og jeg skal klare det. Om jeg så må sitte her på biblioteket til jeg gror fast i stolen og må bli slept ut av vaskedamene så gjør jeg det.

Snart er det jul å da skal frøkna dø av lykke med pepperkaker, gode venner, latter, trening, moro, julefilmer, familie, skiturer, god mat, kakao med krem, myke tøfler og pysj og lange dager og netter hvor jeg skal gjøre de små tingene i livet jeg ikke har tid til akkurat nå. Jeg vet ikke om jeg kan være så filosofisk og dramatisk av meg å si at livet står på vent for tiden, for det ville vært en smule teit og høyst upassende. Jeg må innrømme at mange øyeblikk av dagen er mer levende enn før med overtrøtthet og lykke og stolthet av å være så dedikert til noe og å lære så mye hver eneste dag og latterkrampe av intet annet enn å støte på den den samme jenta på do to ganger på rad. Men jeg  er sliten og jeg savner mye. Snart er jeg ferdig med halve årsstudiet. Og med A i bokselumma eller ei så skal jeg smile. For da har jeg prøvd, hardt. 


For dere som har bedre ting å gjøre eller manglende interesse for min nåærende tilværelse i detaljer; her er et kort sammendrag:

Lesesal, hard konkurranse, eksamen rundt hjørnet, ferie blir herlig og vel fortjent jeppsann! 


Kommenter gjerne så får jeg en grunn til klappe sammen boka og tenke på noe annet enn nerveceller og motivasjonsteorier og utviklingsstadier og rotter og hukommelsesprosesser. 

På forhånd takk. 


LIVET SOM PSYKOLOGISTUDENT I BERGEN (2013 - 20XX)....We are shaped by our thoughts; we become what we think. When the mind is pure, joy follows like a shadow that never leaves...

bloglovin
hits