Januar 2012

VAKRE NORGE

Da fikk jeg endelig lagt ut et aldri så lite bildedryss fra langhelgen min i Nord-Norge. Dro opp onsdag kveld, og landet i stormende regnvær tilbake i Oslo søndag morgen. Det ble en flott liten ferie, med masse minner jeg smiler av i skrivende stund. Gleder meg til å utforske resten av dette landet her når jeg får muligheten, vakrere natur skal man lete lenge etter!! 
NUTELLA CAKE

Da var frøkna tilbake etter en langhelg i nord! Det var for dere nysgjerrigperer noen fantastiske dager med koselige stunder bestående av god middag og vin (som jeg så overraskende fikk servert hver bidige dag uten å løfte en finger... !!), Dag- og NAV maraton med godteri og en uforglemmelig Tromsø tur med dimme fest som høydepunkt og mektig, norske naturomgivelser jeg fikk knipset noen bilder av. Viser senere.  

Siden dette er min første dag i mitt nye og bedre liv har jeg ironisk nok valgt å dele en kakeoppskrift jeg fant på sukkerfeen.com. Selv om jeg har innsett at jeg er 20 år og at grunnlaget for en sunn og sterk kropp settes i denne perioden av livet, er det ikke noe iveien for at jeg kan være en flittig husmor og diske opp med gode kaker og matretter til selskaper og spesielle anledninger(så lenge jeg ikke ender opp med å spise hele kaka selv mens jeg ser en trist film for så å ende opp paddeflat på gulvet mett og fordervet få timer senere...!!) 

 

 

Denne superenkle oppskriften kommer fra stjernekokken Nigella Lawson, og elskes av alle som smaker den. Den er så saftig atte fy, og bør prøves av alle en gang i dette livet. 

 

Dette trenger du:

 

Kakebunn

 • 6 egg (separert i hviter og plommer)
 • En klype salt
 • 125 gram smør
 • 1 boks (400 g) Nutella, nugatti eller et annen sjokoladepålegg du foretrekker
 • 1 ss hasselnøttlikør/wisky/rom eller vann
 • 100 gram malte hasselnøtter(kan erstattes av mandler)
 • 100 gram smeltet, mørk sjokolade

 

Sjokolade ganache

 • 125 gram kremfløte
 • 125 gram mørk sjokolade
 • 1 ss hasselnøttlikør/wisky/rom eller vann
 • 1 ss smør

 

Slik lager du kakebunnen:

Sett ovnen på 180 grader før du begynner. Begynn med å piske eggehvitene med en klype salt til de blir stive, men ikke så lenge at de blir tørre. Ta frem en annen bolle og pisk nutella og smør godt sammen. Tilsett så likør, malte nøtter og eggeplommer. Bland så en skje fra eggehvitemixen inn i blandingen og deretter forsiktig resten av blandingen, 1/3 av gangen. Hell røren i en smurt form, 23x23 cm, og stek i ca.40 minutter. Test med en bakepinne at kaken er ferdig, pinnen skal komme ren ut. 


Slik lager du ganachen: 

Ganache får du om du blander varm fløte med sjokolade, men man kan gjerne tilføre smør, likør, eller annen smakstilsetning som f.eks vaniljeekstrakt. Om man heller ganachen over en kakebunn når den fortsatt er varm, får man en ren, blank og pen overflate. Den kan også vispes når den er litt avkjølt, om man ønsker en tykkere konsistens/krem på toppingen. Denne oppskriften kan brukes som basisoppskrift og er god også på andre kaker.  

Hakk først opp sjokoladen, rester i kjøleskapet og ulike typer sjokolade kan gjerne mikses. Kok så opp fløten og tilsett straks i sjokoladeblandingen. Rør forsiktig sjokolade og krem sammen, for å unngå luftbobler. Tilsett til slutt smøret, for en blank og fin blanding. Hell så blandingen over kaken, start på midten og jobb deg utover. Du kan enten velge å dekke hele kaken, som vist på bildet, men det kan også være artig å la den renne i strimler ned på sidene. Om kaken ikke har rukket å bli kald innen du har laget ganachen kan det være en idee å vente litt, da sjokoladen setter seg mye bedre på en kald kake. 

 

Sett til slutt kaken i kjøleskapet til avkjøling. Kort tid etter er det bare å kose seg!! 

 

Tips:  Pynt gjerne kaken med hakkede hasselnøtter eller annet ønskelig som f.eks kokos, bær eller raspet sjokolade.

 

LEILIGHET I BERGEN I BOKS!


 

Da var jeg offesielt et skritt nærmere drømmen om å studere psykologi i Bergen til høsten. Etter mye leting, visninger, sjas og mas har vi endelig funnet en liten, koselig leilighet midt i Bergen sentrum. Den er ikke all verden, men en veldig fin start for 3 gira jenter fra Asker. Det er en stor lettelse å vite at vi har et sted å flytte inn når vi ønsker, og at alt ligger til rette for et flott studieår. Vi overtar leiligheten allerede 1. juli, som jeg har skjønt er det eneste anternativet om man skal få en nogenlunde levelig leilighet i havet av håpefulle, ivrige studenter som kniver om de beste boligene.

 

Vi flytter nok ikke inn før til høsten, men noen turer med lastebilen til Pernille frem og tilbake til Bergen står absolutt på planen. Jeg gleder meg så inni granskaugen til gode middager og vin, sex og singelliv maraton, cafe besøk, fjellturer og studentfester. Det skal også bli rimelig interessant å fylle en lastebil med klær, møbler og eiendeler til 3 jenter i sin beste alder, med øverste mål å få stuet det hele inn på 54 kvadratmeter...

 

Er man student så er man student, og det er vel litt av sjarmen?... Jeg kommer nok ihvertfall til å fortsette å spille lotto gitt, og håpe at en dag (aller helst i nærmeste framtid) vil trillionene rulle inn og vi kan få oss en leilighet med hvert vårt soverom med god skap plass, en ordentlig stue, og kanskje til og med en takterasse hvor vi kan slikke sol de mange dagene den titter frem i kjære Bergen..

 

Ønsk oss lykke til!! 

IF YOU´RE NOT BAREFOOD, YOU´RE OVERDRESSED

  

`Dear Summer. Please hurry.´

#1 GO TO THE MOVIES BY MYSELF

#1 Go to the movies by myself- CHECK. 

Jeg er så mektig imponert over egen innsats. Det er mulig det er daglig kost for noen å ta en tur på kino mutters alene, men for meg var det første gang. Jeg har hatt lyst lenge, og i dag ble jammen meg kvelden. Jeg må si det var råkult! Det bør nevnes at det var en smule ukomfortabelt de første minuttene; da jeg bestilte billett, "Ja, takk. Bare en billett ja. Ja, bare meg. Bakerst ja, fint det.", da jeg skulle finne salen; begynte å små-le ørlitegranne for meg selv av min egen kleinhet og av hele sitasjonen generelt, og til slutt; da jeg skulle finne plassen min. Rett ved siden av to jenter. Som stirret, ja takk. Men jeg spiste middagen jeg så fint hadde sneket med meg inn, lyset dempet seg, jeg tok frem godteriet jeg så grådig hadde håndplukket og kino-opplevelsen begynte. Jeg må si jeg storkoste meg, virkelig! Jeg så Snow White and the Huntsman, egentlig kun fordi Kristen Stewart var i hovedrollen og jeg så sårt trengte en dose twilight i sjelen, men filmen var bedre enn forventet og rørte meg til tårer flere ganger. Jeg anbefaler alle å ta en tur på kino alene en dag i nærmeste framtid, I DEAR YOU, og hvis det ikke er på din bucket-liste allerede, håper jeg dette har inspirert deg til å vurdere å legge det til. Alt i alt var dette en storartet kveld, med bare meg. 

Har du hygget deg alene på kino noen gang? (å støte på bekjente, slå ann en aldri så liten prat og havne ved siden av dem sånn helt tilfeldig, teller virkelig ikke.)

15 JUNI

 

Jeg har gledet meg en smule til denne dagen hele uka, av den enkle grunn at jeg har fri idag og kan gjøre akkurat det jeg vil!! Jeg har ikke hatt så mye tid til trening og morroheter den siste tiden, med eksamer til over hodet og jobb hver bidige dag, men nå begynner ting og roe seg og jeg kan gjøre noe litt mer givende for en gangs skyld. Jeg tenkte å starte dagen med en aldri så liten løpetur i skogen med min nye pulsklokke og mine nye, freshe joggesko. Senere er planen å dra en aldri så liten tur til oslo med min kjære veninne Ingrid, og bruke litt av studielånet mitt på å belønne meg sjæl for en fantastisk innsats de siste ukene.

Ikveld vurderer jeg sterkt å gjøre noe jeg har hatt lyst til lenge, og som er på min bucket-list: nemlig å gå på kino mutters alene!! Jeg synes at det er noe man absolutt bør gjøre i løpet av livet, så hvorfor ikke i kveld.. Oppdaterer senere på om jeg virkelig begir meg ut på den kleineste ideen jeg har hatt hittil, eller om jeg finner på noe enda mer spennende. 

Ha en fantastisk dag alle sammen!! Gjør noe du synes er gøy, bare fordi du kan. 

 
BLOGGE?

 

Som x-antall lesere har merket seg, har det vært lite aktivitet her den siste tiden. Det hadde nok vært lurt å komme opp med en supergenial, interessant grunn til hvorfor min tilstedeværelse her har vært ikke-eksisterende, men den egentlige, stusselige grunnen er at bloggen ble langtifra slik jeg så for meg, og istedet for å finne ut hvorfor, valgte jeg å skyve det hele under teppet. Det lønner seg forøvrig aldri å skyve ting under teppet, da man før eller siden blir pent nødt til å hanskes med dritten, og om man velger siden slik jeg har gjort, er mye unødvendig energi bortkastet. Jeg har nå tenkt og fundert og kommet fram til at det må bli enten/eller prinsippet med denne bloggingen. Jeg konkluderer med at jeg ønsker å fortsette, men på et annet nivå. Dette skal bli et sted der sukkerspinn og svada naturlig nok blir en del av innholdet, men først og fremst et sted der min overkokte hjerne får tømt seg for grublerier og kreativitet som forhåpentligvis gir mening for noen, og samtidig letter på trykket for meg også. Jeg starter i morgen tidlig, så får vi krysse fingrene for at dette blir siste gangen jeg lover gull og grønne skoger, og ender med lusne innlegg med altfor lange mellomrom som gagner verken deg eller meg.

 

 

 

 


LIVET SOM PSYKOLOGISTUDENT I BERGEN (2013 - 20XX)....We are shaped by our thoughts; we become what we think. When the mind is pure, joy follows like a shadow that never leaves...

bloglovin
hits