februar 2012

SKOLEBRØD KURERER GRUFF!HVOR SKAL JEG BO OG HVOR SKAL JEG LEVE NÅ DA!?

Det er på tide å innse den brutale sannheten. Min fantastiske, men litt vel optimistiske, plan om å kjøpe min første leilighet til høsten har nå offisielt gått i vasken. Jeg får ikke innvilget lån uten egenkapital, selv med kausjonist og medlåntaker. Hvordan unge skal komme seg inn på boligmarkedet nå til dags, skjønner jeg ikke. Om jeg ikke vinner i lotto rimelig snart, blir jeg nødt til å leie. Det høres sikkert fint og flott ut å leie for de fleste, men jeg ser på det som penger ut av vinduet og en vei hvor man havner på akkurat samme sted som man begynte for mange år siden, bare mange hundre tusen kroner fattigere. Penger som kunne vært invistert i en bolig og betalt ned. Jeg ser ingen mulighet for at min drøm kan gå i oppfyllelse nå, om ikke et mirakel skjer, og det litt kjapt.

Kjære gud, la meg vinne i lotto snart, slik at jeg kan kjøpe meg et lite sted hvor jeg kan bo og leve i harmoni. Et sted hvor jeg kan studere og drømme meg bort, lage god mat, invitere venner og familie og skape mange minner. Kjære gud, hvorfor ikke. Ha en fin kveld. Amen. 

Jeg har sett på leiemuligheter i Bergen, og fordi jeg helst ønsker å bo alene (nei, jeg er ikke avsosial jeg er bare ekstremt selvstendig til tider og skal gjennom et sinnsykt hardt årsstudium for å komme videre til profesjon. Jeg trenger ro til lesing og konsentrasjon!!) er prisene enten alt for høye, eller leiligheten bokstavelig talt uboelig. Om det er et ord. Jeg har sett på leie muligheter privat og gjennom studentsamskipnaden. Ingenting virker aktuelt med tanke på pris og boforhold. Det ser ut til at jeg enten må bo i kollektiv med flere. Høres jo fantastisk ut det, dele bad med 3-4 stk, dele kjøkken med enda flere, og ha vors og nasch hver eneste helg.. Fine forhold lagt til rette for hardt arbeid og ro..

Grønnviksøren bygger leiligheter nå med en variant som hadde vært aktuell for meg. Problemet er at de ikke kan gi noen innflytningsdato og kan kun tilby 727 leiligheter. Jeg regner med at konkurransen er stor for å kapre en av disse, og siden jeg aldri vinner i noe som helst form for loddtrekning, kan jeg ikke være så optimistisk og tro at det blir meg. 

Jeg nekter og betale flere tusen for å bo på 9 kvadratmeter, dele kjøkken og bad og sove i en seng som flere hundre har tilbragt timesvis i svette og promping før meg. Æsj. Det gikk fra egen leilighet oppe i himmelen, til et kott langt nede under bakken. Livet er en stor skuffelse noen ganger. Nå skal jeg trøstespise et skolebrød og bekymre meg for fremtiden, så blir det en bedre dag i morgen. Takk og farvel.

GOD MORGEN!

Heisann mine venner! Håper dere har sovet bedre enn meg, hadde mareritt gjennom hele natten.. Drømte at jeg møtte en gammel bekjent, og at han var blitt ond og skummel og prøvde å drepe meg, og fulgte etter meg, og stakk en kniv gjennom øynene mine, som er noe av det jeg er mest fornøyd med når det kommer til utseende. Kanskje det betyr noe, det ligger nok noe å lumsker i underbevisstheten. Kanskje jeg skal gå til en drømmetyder. Husker hver lile detalj og det var så ekte som at jeg sitter her nå i pysj og gleder meg over høyere lesertall enn noen gang! Oh yeah, det er flotters.

Planene i dag er en tur til Elixia, haste meg videre til legen før mormor og morfar henter meg i Asker og tar meg på shopping til Lillestrøm. Kan tenke meg at det blir et lite café besøk der og, før vi deler en bedre middag og ser på Hotel Cæsar. For en plettfri plan! 

Ha en vidunderlig onsdag og ikke glem å drikk vann, spis deilig sunn mat og beveg deg massevis. (mine nyttårsforsetter som startet på mandag..). 

 
HVA VIL JEG BLI...?

Dette er det vanskeligste spørsmålet jeg har stilt meg selv, og jeg nektet å tenke på å finne frem til et svar da spørsmålet dukket frem i hodet mitt jevnlig på videregående. Jeg likte dårlig å bli ferdig med skolen, selvfølgelig var det en ubeskrivelig følelse å aldri behøve å hanskes med nynorsk noensinne igjen, men å måtte ta avgjørelser som fører livet ditt i en spesiell retning er et stort ansvar jeg gjerne kunne vært foruten. Noen ganger ønsker jeg meg tilbake til barneskolen da de største bekymringene var å få nok godteri på lørdag.. Jeg liker å tenke på barneskolen som min storhetstid... men jeg måtte vokse opp...

Noen dager etter siste eksamen på videregående var jeg på flyet til Australia. Jeg hadde hatt det beste året i mitt liv da jeg dro dit første gang, og jeg ville tilbake. Det bør vel nevnes at jeg hadde hastverk på grunn av en kjæreste jeg hadde vært sammen med i en lengre periode, men jeg lengtet også etter lange, slappe dager på stranden, puben med stråhatt på fredagene og festivaler hver måned. Jeg bestemte meg for å bli et halvt år, med øverste mål og unnskyldning for mitt friår, å finne ut hva jeg ville bli. Det tok meg 6 mnd med tenking og grubling, frem og tilbake, før jeg fant ut at jeg hadde tenkt feil. Jeg ville aldri komme frem til et svar og en plan om jeg stilte meg selv det spørsmålet. 

Det jeg gjorde for å komme frem til min vei videre, var å snu spørsmålet til "Hva vil jeg ikke bli?". Hva kan jeg absolutt aldri gjøre i 50 år, 8 timer om dagen. Det var straks mye lettere og ved hjelp av nettet kartla jeg alt jeg ikke ville bli av alt som fantes av yrker og studieveier der ute, og snevret meg inn til noen få yrker. Siden skuespiller og sanger var nokså uaktuelt å satse på for meg, sto jeg igjen med medisin og psykologi. Jeg fant ut at jeg ville jobbe med mennesker, hjelpe de som trenger det, og gjøre en forskjell. Å leve av noe som hjelper andre, er en stor verdi i seg selv, og at jeg er genuint interessert i fagene er et stort pluss. Det tok meg noen måneder og en del bøker fra biblioteket å finne ut at psykologi er retningen for meg, og nå er jeg 100% sikker. Det er en herlig følelse og jeg er lettet. De aller færreste vet hva de vil bli i ung alder, og noen finner det aldri ut, men det viktige er å gjøre research og brenne sterkt for det du velger å grøre. Da blir du god i det du gjør, og sjansen for å lykkes er en million ganger større. 

Veien min er lang, og den begynner forhåpentligvis for alvor til høsten. Jeg har kjøpt flere bøker innenfor temaet og gleder meg til å komme igang. ALL BY MYSELF, OG DET PASSER MEG GLIMRENDE!

I dag klarte jeg såvidt å våkne, men karret meg på skolen og kom meg gjennom to timer norsk. Jeg må si jeg var veldig fornøyd med at jeg møtte opp, så jeg feiret rett og slett med en sen frokost med meg selv på United Bakeries, Karl Johan. Dette er et av favorittstedene mine for tiden. De har så fantastisk mye godt i bakerdisken, som jeg selvfølgelig holder meg langt unna.....! Men jeg unnet meg i dag et rykende ferskt rundstykke med smør og hjemmelaget syltetøy. HERLIG. Jeg sitter nå og vurderer om jeg skal kjøpe et til for det var så ferskt og godt at jeg får vann i munnen bare av å tenke på det, til og med på full mage.. Jeg skal i hvertfall kjøpe en kaffe, for i skrivende stund sitter jeg her, mutters alene, og leser til eksamen. Jeg føler meg veldig flink og selvstendig og anbefaler dette til alle. Det er mye hyggeligere å lese på cafe med en rykende kopp kaffe og hyggelige omgivelser, enn hjemme. Etterpå skal jeg på jobb og så er det selvfølgelig ukens høydepunkt, frustrerte fruer. 

Ha en fortreffelig dag alle ihopa! Jeg storkoser meg på café alene og det er nokså fantastisk om jeg får innrømme det. Det er viktig å trives i eget selskap. Så ta deg en tur du også, eller enda bedre, gå på kino alene om du tør! Det står ihvertfall på min bucket liste. God Tirsdag! 

 

 

Ps. Hvis det er noen polske damer som valgte å ha syklubb på bordet ved siden av deg å de plaprer i ett kjør og du forstår ingenting, anbefaler jeg deg å putte i ørepropper. Det har jeg gjort.. 

 

A NEW BEGINNING...

Nå er det rett og slett på tide. Nok er nok. Jeg kan ikke leve et liv med skolebrød som største høydepunkt og lure meg selv med å stå halvparten av tiden på Elixia og skravle med folk i resepsjonen og gå hjem med god samvittighet etter en "hard" treningsøkt.. den eneste jeg lurer, er meg selv....!! Og når man veier mer enn moren sin, er det på tide å gå til verks... De som kjenner meg godt vil fnyse av dette innlegget og gi meg et par timer før jeg gir opp og drøyer mitt nye liv til neste mandag. Men sannheten er at jeg startet mitt nye og bedre liv idag, og jeg allerede har "sprukket". Jeg spiste en rad melkesjokolade med daim.. jeg liker ikke melkesjokolade med daim engang! Jeg spiste den rett og slett fordi jeg ikke fikk lov av meg selv og fordi trangen og lysten til å teste mine egne grenser ble for stor. Så jeg spiste den..Og så lo jeg av meg selv og min egen håpløshet og innså at jeg må bytte strategi. 

Om man utelukker alt som er usunt, graver man sitt nye liv en grav før man har startet. Jeg vet hva jeg snakker om.. Jeg har startet mitt nye liv endel mandager siden 7. klasse.. Cluet er å stryke det kravet fra listen. Ved å ikke ha noen IKKE punkter, blir din indre lyst til å bryte de urealistiske kravene og å pushe egne grenser mindre. 

Løsningen på min tilstand ligger i energi balanse. Man kan trene masse, flere ganger i uken, spise sunt i ukedagene og bare litt godt i helgene, og likevel ikke merke noen som helst forskjell. Da er man nok i energibalanse, og der blir man til man innser at man er der. Jeg har innsett at jeg er i en harmonisk energibalanse, som ikke passer meg så godt lenger, mine nye 2 kg tatt i betraktning... Å være i energi balanse vil nokså brutalt si at man spiser nok til å holde vekten, og beveger seg for lite til at kroppen brenner flesket. Det hjelper ikke å skape et underskudd i ukedagene om man tar igjen det fortapte i helgen. De aller fleste som streber etter sommerkroppen men som også setter pris på litt kos i helgene, går i den fella. "Å kose seg litt" i helgene er det slutt på, jeg koser meg selvfølgelig av og til, men å dra på byen torsdag, kino med godteri fredag, fest med potetgull og godteri lørdag og kleine søndager som topper det hele med å spise alt man kommer over, er ikke "å kose seg litt i helgene"! Det er å fråtse ihjel alt du har jobbet for i ukedagene og møkke til innsiden av kroppen din med møkk! Det er brutalt. Men det er sant. 

Det er ikke for å gå ned 10 kg at jeg har startet et sunnere og bedre liv. Det skal sies at da jeg gikk opp 2 kg på en uke, fikk jeg det siste puffet jeg trengte for å innse at forandringer må gjøres i min daglige rutine. Men den største drivkraften for dette oppsto i Australia, for noen måneder siden. Jeg jobbet med en fantastisk jente som inspirerte meg og lærte meg mye, om livet, kroppen, helse og sunnhet. Det man dytter i kroppen sin skaper ikke bare valker og sideflesk, men gromser også til på innsiden, og det synes jeg er ekkelt å tenke på. Jeg har fått et mer bevisst forhold til mat,  alkohol og røyk. Man har bare en kropp og man lurer seg selv ved å tro at om man ser bra ut utenpå er alt i skjønneste orden. Det vil man innse når man blir eldre, men da kan det være for sent. Ta vare på kroppen din, beveg deg hver dag, spis grønt, drikk masse vann og gjør som meg og belønn deg selv med et skolebrød når du fortjener det som mest, og nyt det med god samvittighet, bare fordi du er så ekstremt flink ellers. Slå deg på denne bølgen og få en ren og pen kropp, på utsiden, og på innsiden. Lykke til av hele mitt hjerte, til dere, men også til meg selv.. Hehe. 

 

 

FREDAG HOS BESTEFORELDRE

Jeg har nå kjøpt min første mac som jeg tester ut på denne helaftenen. Vi fant fort photo booth og jeg fikk overtalt de godt voksne (skrev egentlig de eldre men da ble de fornærmet..) til å legge ut noen av godbitene på nettet. Utrolig at det første bilde jeg legger ut av meg selv er uten sminke men da kan det ihvertfall bare gå en vei... 


 

Dagen har gått til shopping og cafè og nå skal vi drikke opp resten av vinflasken, mimre fra de gode barndomstider og spise oss fordervet på is og godteri. Ha en fantastisk kveld, hvor enn dere er, med familie, venner eller mutters alene, som kan være vel og bra det. Farvel. 

!JEG ELSKER FROKOST

Frokost er etter min mening et undervurdert måltid. Jeg kan ikke skryte på meg å alltid ha vært av denne oppfatningen, da jeg gjennom hele barneskolen startet dagene med cornflakes med tre forskjellige sorter syltetøy eller kavring. Men i min unge voksentid har jeg sett verdien av å starte dagen med et godt og sunt måltid. Det er omdiskutert om frokosten er det viktigste måltidet eller ei, om det fører til ekstra kilo eller tap av kilo, om det gir en super start på dagen eller tvert imot stopper forbrenningsprosessen- pøh ikke lett å forholde seg til- men jeg har valgt å konkludere med at jeg synes det er en hyggelig tid på døgnet og nyter gjerne morgenminuttene med en god frokost. Enten det er en frisk smoothie, en porson havregrøt med deilig tilbehør, egg og bacon eller fersk brød med pålegg gir det meg automatisk en hyggelig start på dagen hvor jeg tar meg tid til å tilbrede maten, lese avisen eller bare nyte å ha litt tid til overs uten stress og mas. Det gir meg ro og overskudd til å sette pris på en fantatisk dag, og jeg er glad jeg har lagt av meg uvanen med å stå opp til et stramt tidskjema hvor jeg må løpe til bussen og hvor sjansen for at jeg blir forsinket øker i takt med ukedagene. 

 


 

Her er en oppskrift på en porson havregrøt som er mye bedre i smak og innhold enn den jeg vanligvis tilbereder. Kos dere med denne oppskriften en dag dere tar dere tid, alle kjære blogglesere, og ta vare på morgenminuttene... 

 

 

Havregrøt med 4 korn

Denne oppskriften fant jeg på en engelsk matblogg, 101cookbooks.com, og passer perfekt om du setter pris på en varm, mettende, vinterfrokost du kan kombinere med all slags tilbehør.

Det finnes ulike frokostblandinger man kan få kjøpt allerede ferdigmikset med fere kornsorter, men det skal sies at det er verdens enkleste sak å lage sin egen blanding med f.eks havregryn, rug, bygg og hvete. Hvilke korn du tilsetter i blandingen er ikke så viktig, men husk å oppbevare det i en lufttett beholder. Grynene skal helst kokes kvelden før, men om tidskjemaet ikke tillater dette er det ikke noe i veien for å gjøre det samme dag, men litt ekstra tid må da beregnes.

 

100 g kornblanding

1 ss smør

5 dl vann


Tilbehør:

Blåbær, bringebær, masse nøtter og frø, epler i kanel, sirup

 


 

Kvelden før frokosten skal nytes, smelter du smøret på middels varme i en kjele. Tilsett 100 g kornblanding og rør godt. Smak til med salt og rør til kornene er godt stekt, ca 5-7 min. Ta kjelen av varmen, tilsett vannet og la det stå over natten. 

Neste morgen varmer du opp blandingen til det begynner å småkoke. La det stå å putre i ca. 10 min, men følg godt med for grensen mellom kokt og overkokt er skremmende liten. Om du foretrekker en tynnere grøt, tilsetter du mer vann. Når grøten ser ferdig ut, er det lurt å smake og tilsette mer salt om ønskelig. På dette stadiet er ikke blandingen søt, og det er opp til deg å smake til med tilbehør og/el. sukker. 

 


HOME

Til høsten flytter jeg endelig ut. Da er det mitt liv og min fremtid som skal stå i fokus, gleder meg ekstremt. Drømmen er å kjøpe min første bolig i Bergen, men fordi det er så umenneskelig vanskelig å komme inn fra årsstudiumet til profesjonsstudiet i psykologi, vurderer jeg å ha litt is i magen og vente med kjøp til jeg vet om jeg kommer inn eller ikke. Men de som kjenner meg vet at det er veldig umulig for meg, med tanke på at jeg er en spontan person på alle områder og ønsker at ting skal skje her og nå, fort fort fort. Fordi det er stress med skole og jobb og fremtidsplaner som surrer og går og store beslutninger som skal tas- passer jeg på å lure inn litt tid til å gjøre ting jeg synes er gøy og som ikke krever noen verdens energi. Nemlig interiør. Hoho. Har jo kommet meg litt inn i bloggverdenen og surfet masse på interiørblogger og selv om jeg fortsatt foretrekker de gode gamle interiør magasinene, er det mye spennende der ute. Her er noen godbiter jeg har samlet den siste tiden, til inspirasjon og ideer, fra et av favoritt merkene mine Bloomingville.

 

Inspirasjon Bloomingville Summer/Spring 2012 

   

    

   

   

   

   

   

   

   

   

   

 

 

 

Tenk å cruise rundt i Bergen på denne.. Hadde nok fått noen merkelige blikk men hadde følt meg så idyllisk. Det er hvis man ser bort i fra at det regner 260 dager i året... og at det trolig er ulovelig med en så fantastisk, usikret bagasje.. Men man kan vel drømme seg bort.

HELMAKS GULROT- OG INGEFÆRSUPPE

Jeg streber for tiden etter et sunt kosthold, og har derfor prøvd meg frem til forskjellige sunne retter. I dag kokkelerte jeg med mor på kjøkkenet og resultatet ble en kjempe god suppe, vi kunne spise med super god samvittighet. Jeg anbefaler alle å prøve min hjemmelagde gulrot- og ingefærsuppe fordi den er god for kropp og sjel, enkel å lage og overraskende god. Jeg er et suppemenneske og spiser denne gjerne til middag, men om jeg skal være litt nøytral vil jeg si den egner seg enda bedre til forrett.

 

Til 4 personer trenger du:

*     600 g gulrøtter
*     2 løk
*     8 dl vann
*     2 hønsebuljong terninger
*     3 dl matfløte
*     1 liten boks kokosmelk
*     0.5 ss revet ingefær
*     Chilli
*     Hvitløk

Om tilbehør er ønskelig er hjemmelagde rundstykker kjempe godt til.

 

Skrell, skjær i biter og kok gulrøtter med buljong og vann(4 dl). Imens du venter på gulrøttene, skjærer du opp løk, hvitløk og chilli og lar det surre i en panne til løken er blank. Kjør gulrøtter og grønnsaksblandingen i en blender (stavmikser kan også brukes) og bland godt. Tilsett revet ingefær og smak til med salt og pepper. Hell det hele tilbake i kjelen og varm opp suppen.  Etter at du har tilsatt resten av vannet, har du forsovet allerede en grisesunn suppe, men om du foretrekker smak fremfor kalorier og ønsker en fyldigere middag, anbefaler jeg å tilsette resten av ingrediensene. Tilsett matfløte og kokosmelk om du liker det. Her kan du alltids eksperimentere litt etter smak og behag og et tips er å dumpe en ørliten mengde cottage cheese i suppen rett før servering for det lille ekstra. Stek hjemmelagde runnstykker om det frister og server med god samvittighet! Bon apetite!
Mesterkokk Bartine. Over og ut.

EI LITTA HUSMOR

Jeg er ingen mesterkokk, men en helt normal 20 åring på kjøkkenet, nemlig nokså håpløs. Den sjokkerende sannhet er at jeg ikke visste hvordan man gjorde elimentære ting på kjøkkenet, som å koke poteter, for et par mnd siden. Heldigvis har jeg innsett at dette rett og slett ikke holder mål når jeg flytter ut til høsten, og har dermed valgt å gjøre noe med det. Nå kokkelerer jeg støtt og stadig, prøver ut nye retter, smaker meg til stor suksess og har et inntrykk av at mat ikke er så vanskelig, om man bare kan det grunnleggende. Denne siden vil bestå av ulike retter jeg er fornøyd med og ønsker å dele med verden. Lykke til alle ubrukelige medstudenter! Over og ut.

 

LIVET SOM PSYKOLOGISTUDENT I BERGEN (2013 - 20XX)....We are shaped by our thoughts; we become what we think. When the mind is pure, joy follows like a shadow that never leaves...

bloglovin
hits