Januar 2012

SPATUR- TALLIN

Heisann alle sammen. Jeg har fått noen kommentarer på min noe snevre oppdatering de siste dagene, så nå feier jeg likeså godt til med et par innlegg på rappen. Jeg er da altså tilbake i fedrelandet og ble hevet rett ut i hverdagen med 3 timer geografi få timer etter at vi landet på flyplassen i går. Mor og jeg hadde en fortreffelig tur som sto til alle forventninger. Vi drakk oss fulle på kakao laget av belgisk sjokolade, spiste god mat på lokale, hyggelige restauranter, tittet i butikker og ikke minst, lå vi langflate ut på spa i flere timer og ble behandlet fra topp til tå av estlandske spakoner. Jeg er fresh og fin i både sjel og kropp og kan virkerlig anbefale en helgtur til Tallin for alle slitne og eventyrlystne sjeler der ute. Men så det er sagt, Tallin er ikke noe sted man flykter til for å slippe unna den kalde vinteren i Norge.  Vi frøs omtrent bort der nede med 20 minus hver dag, og å komme hjem til det jeg før trodde var en grusomt kald vinter, er rene syden i forhold (for de av dere som ikke kjenner meg spesielt godt, er jeg veldig glad i å overdrive....). Takk for fantastisk tur mamma! Her kommer et lite bildedryss.


Gamlebyen består av mange slike gater omringet av gamle, fargerike hus og små, sjarmerende butikker.

Cafè Chocolaterie lager verdens beste kakao. Du finner cafeen i en sidegate i gamlebyen gjemt bak dette skiltet, og de serverer gode kaker, kaffe og god service i et lite lokale dekorert med gamle møbler og gjenstander. Til tross for den bortgjemte beliggenheten, er bordene alltid fylt med takknemmelige gjester.

Mamma er veldig lattermild etter å ha erfart mitt nokså hissige forsøk på å ta bilder, uten at noen estlendere skal gå foran kameraet eller valse rundt omkring uten mål og mening å ødelegge bildet mitt. Men vi fikk et fint bilde til slutt!Konklusjon. I Like Estonia. Very Much. Indeed.ESTONIA, HER KOMMER JEG!

Eller Estland, som det heter på godt norsk. Grytidlig i morgen bærer det straka vegen til Tallin, en etterlengtet mor-og-datter-tur med spa og gode middager. Jeg tør innrømme at jeg kan meget lite om byen vi skal  til, men ryktene sier det er en fantastisk, kultESurell, sjarmerende og ikke minst billig by med cafeer og shopping. Jeg vil trolig overleve i slike omstendigheter til mandag. Siden jeg nå har begynt å blogge, tenkte jeg å la planen om en overfladisk ferie med spa som høyeste mål for turen- ligge på hyllen. Det ligger da et visst ansvar på å ha et nogenlunde interessant innhold på bloggen når man skal dele tanker og opplevelser med hele landet. Jeg gleder meg enormt til å reise om få timer og lover å oppdatere så snart som mulig kjære, trofaste blogglese. . . Til da, Hold ut! .Ønsk meg god tur!!

Hüvasti nüüd, vaadake te kõik varsti!

 

LIVE AS IF YOU´LL DIE TOMORROW, DREAM AS IF YOU´LL LIVE FOREVERLive as if you'll die tomorrow, dream as if you'll live forever..

 

Noen inspirerende ord.
Mennesker er ekstremt sårbare og det er viktig å leve livet fullt ut, hver uke, hver dag, hver time. Menneskehjernen er konstant i fremtiden, og det er derfor man må være oppmerksom på her og nå og leve som om man skulle dø. For sannheten er at det skal vi, og vi aner ikke når. Å huske på vår dødlighet, hjelper oss  å leve i nuet og verdsette hvert øyeblikk. Dette er ikke ment til å være en deprimerende tankevekker, men heller en påminnelse om hvor vitkig det er å sette pris på livet. Forskere har i lange tider diskutert det store spørsmålet: hva er meningen med livet? Men de burde ha kommet frem til det for lengst, for svaret ligger i kortene. Meningen med livet- er å leve. Så godt du kan, hver dag, le masse, være med på masse, si det du ønsker og si, gjøre det du ønsker å gjøre og smile hver dag- bare fordi du er. Lev som om du skulle dø imorgen. For en dag vil du.

 

Hver uke vil et nytt sitat pluppe magisk opp på sidemenyen, for å minne alle de millioner av blogglesere som titter innom hver dag- på å sette pris på det man har og smile til det gjør vondt i hele trynet. Over og ut.

MARTINE I AUSTRALIA

Jeg var utvekslingsstudent i Australia, QLD, Tannum Sands i 2010. Jeg bodde i en liten, sjarmerende, strandby på østkysten i ca 6 mnd, men det var bare en av flere ferier og lengre opphold i landet. Australia er mitt andre hjem og jeg var så smart å skrive blogg under min første tur til aussie, hvor minner, opplevelser og erfaringer bevart. Om du skulle trenge tips eller vurderer en lignende tur eksisterer siden fortsatt i beste velgående.

www.martineaustralia.blogg.no

 

BARTINE M.


Fantastiske Bali en solskinnsdag rett før et aldelses nydelig herremåltid blir servert av en lokal servitør. Flott ferie!

 

Olala! Nå har jeg laget en blogg, min andre blogg faktisk! Rett og slett fordi jeg liker å skrive, har tid og lyst og fordi jeg synes det er råkult å blogge. Navnet Bartine M kom min kjære venn, som ønsker å forbli anonym, så kreativt på etter en natt med inspirerende begivenheter. Jeg er forøvrig 20 år, boende i Asker, 50% student ved Bjørknes privatskole og jobber og trener så mye jeg kan..ehe...Planen fremover er  Bergen hvor jeg forhåpentligvis skal studere psykologi profesjonsstudiet og forhåpentligvis finne meg en nydelig, liten leilighet hvor jeg skal leve og bo i harmoni og lykke. For å kartlegge personligheten min litt (har observert at dette er tingen å gjøre når man har blogg og skal introdusere seg selv!) så har jeg drevet med musikaler, teater og revyer i flere år, er høyst sosial med mange gode venner og bekjente, er blitt nokså familiekjær med årene, elsker å reise( til mine nærmestes bekymring blir mine opphold ofte litt for lange..) og trening og et liv med mye morro og glede er det optimale. Om du har spørsmål eller kommentarer er det bare å fyre løs, hvor som helst, når som helst. Skal prøve å svare og oppdatere nokså ofte. Wish me luck, im a blogger. Cool. Bye for now. XOXO.


LIVET SOM PSYKOLOGISTUDENT I BERGEN (2013 - 20XX)....We are shaped by our thoughts; we become what we think. When the mind is pure, joy follows like a shadow that never leaves...

bloglovin
hits