TRENING

BLOGGEN: ÅPNER 1. JULI 2013. VEL MØTT!USERIØS BLOGGER I BERGEN

De aller fleste, inkludert meg selv, har innsett at blogginnleggene her kommer og går uten noen systematikk eller logikk. Det beklager jeg, men når det er sagt, er det siste gang jeg beklager det, for nå er dere advart og trenger derfor ikke gå inn hver dag for så å stoppe helt etter å ha gått lei det øverste innlegget som har lyst mot dere en ukes tid i strekk. Når jeg har tid og er inspirert skriver jeg. Når jeg ikke er det, skriver jeg ikke. Den enkle avgjørelsen der er helt genial, for jeg tviler på at det er noen der ute som har interesse av å lese noe jeg vegrer meg for å skrive om og som må trykkes ut, bokstav for bokstav. Ærlig talt. Da er vel vitsen med denne bloggingen borte.

Når(legg merke til når) jeg kommer inn på profesjon, tør jeg påstå at det blir andre boller. Jeg ser for meg et mer normalt liv med flere sosiale begivenheter, en dose mindre karakterpress og en hel del mer ervervet kunnskap jeg gladelig kommer til å dele med dere.

Jeg ser for meg daglige berikelser(hverfall ukentlige) som vil tilføre jenter der ute noe annet enn en vond følelse av å ikke se ut som de daglige, redigerte bildene av favorittbloggerne, eller av å ikke ha råd til alle must-havsene som florerer rundt i bloggverden. Jeg er lykkelig klar over at det finnes blogger der ute som tilbyr mer og helt andre ting enn det, og som ikke faller under sjangeren jeg nettopp kritiserte, men jeg har et inntrykk av at det er mangel på en slik blogg jeg ser for meg i hodet mitt. Den får desverre forbli i hodet mitt til jeg har utarbeidet den og blitt litt mer seriøst i mine planer om å sette den ut i livet.

Så enn så lenge får det bli med et par innlegg som popper opp helt plutselig, helt uten videre, og garantert ikke ofte nok.

Men jeg vet likevel at det er en hel del som er inne her hver dag(unntatt forrige mandag, da var det 0 lesere, et fryktelig stusselig tall, men selvfølgelig fullt forståelig) så fortsett med det så går det bare en vei. Forhåpentligvis oppover. 

 

Hade.

 


Slang med noen bilder fra uken som var, bare for morro skyld. Og fordi det så så fryktelig stusselig ut uten.


MITT LIV I BERGEN

Da jeg som vanlig har vist meg vanskelig å holde kontakten med siden jeg flyttet fra Asker, har jeg snekret sammen en bildekollasj for dere som ikke aner hva jeg har bedrevet tiden min med, hvordan jeg har det, eller hvor jeg bor. Til deres skuffelse fyrer jeg ikke denne gangen løs med historie på hisotorie med latterkrampemateriale, men heller en ærlig berettelse om at mitt liv for tiden består av intet annet enn: lesing. 


Om 21 dager braker det løs, og da skal jeg søren meg leve igjen. 10-12 timer tilbringes på lesesalen hver dag, med god lunsj, kaffe og småprating i kantien mellom takene. Trening når det lar seg gjøre. God middag hver kveld. Tidlig i seng. Jeg tenker psykologi, drømmer psykologi, og diskuterer og spøker med snev av utsnitt fra pensumsboka. Ikke bra? Vet ikke. Jeg tror man må bli gjennomsyret av informasjon og kunnskap og til slutt puste  psykologi før man kan regne med å nå drømmen om å komme inn på profesjonsstudiet. Kampen er hard. Jeg er omringet av psykologisstudenter fra i fjor som prøver igjen i år. Jeg er ny i kampen, men jeg jobber beinhardt. Om jeg ikke tror det kan gå, hadde jeg ikke klart å lese. Men jeg leser. Og jeg tror. Og jeg skal klare det. Om jeg så må sitte her på biblioteket til jeg gror fast i stolen og må bli slept ut av vaskedamene så gjør jeg det.

Snart er det jul å da skal frøkna dø av lykke med pepperkaker, gode venner, latter, trening, moro, julefilmer, familie, skiturer, god mat, kakao med krem, myke tøfler og pysj og lange dager og netter hvor jeg skal gjøre de små tingene i livet jeg ikke har tid til akkurat nå. Jeg vet ikke om jeg kan være så filosofisk og dramatisk av meg å si at livet står på vent for tiden, for det ville vært en smule teit og høyst upassende. Jeg må innrømme at mange øyeblikk av dagen er mer levende enn før med overtrøtthet og lykke og stolthet av å være så dedikert til noe og å lære så mye hver eneste dag og latterkrampe av intet annet enn å støte på den den samme jenta på do to ganger på rad. Men jeg  er sliten og jeg savner mye. Snart er jeg ferdig med halve årsstudiet. Og med A i bokselumma eller ei så skal jeg smile. For da har jeg prøvd, hardt. 


For dere som har bedre ting å gjøre eller manglende interesse for min nåærende tilværelse i detaljer; her er et kort sammendrag:

Lesesal, hard konkurranse, eksamen rundt hjørnet, ferie blir herlig og vel fortjent jeppsann! 


Kommenter gjerne så får jeg en grunn til klappe sammen boka og tenke på noe annet enn nerveceller og motivasjonsteorier og utviklingsstadier og rotter og hukommelsesprosesser. 

På forhånd takk. 

STUDENT

Nå skvatt dere tenker jeg. Martine har blogget. 

Jeg har bestemt meg for å begynne igjen.

Noe har skjedd siden sist.

Jeg har begynt å drikke kaffe. Mye kaffe.

Jeg tilbringer alle dager på lesesalen. Hele dagen.

Jeg har begynt å trene seriøst. Med treningsdagbok. 

Jeg spiser sunt og er opptatt av hva som er bra for meg.

Jeg er blakkere enn jeg har vært i mitt liv.

Jeg er ikke lenger pastillavhengig. 

Jeg vasker mine egne klær.

Jeg har fått noen nye veninner. 

Jeg har to samboere. 

Jeg har aldri vært lykkeligere på kjærlighetsfronten.

Jeg føler meg smartere og mer reflektert. 

Jeg vet hva jeg vil.

Helt sikkert. 
VAKRE NORGE

Da fikk jeg endelig lagt ut et aldri så lite bildedryss fra langhelgen min i Nord-Norge. Dro opp onsdag kveld, og landet i stormende regnvær tilbake i Oslo søndag morgen. Det ble en flott liten ferie, med masse minner jeg smiler av i skrivende stund. Gleder meg til å utforske resten av dette landet her når jeg får muligheten, vakrere natur skal man lete lenge etter!! 
LEILIGHET I BERGEN I BOKS!


 

Da var jeg offesielt et skritt nærmere drømmen om å studere psykologi i Bergen til høsten. Etter mye leting, visninger, sjas og mas har vi endelig funnet en liten, koselig leilighet midt i Bergen sentrum. Den er ikke all verden, men en veldig fin start for 3 gira jenter fra Asker. Det er en stor lettelse å vite at vi har et sted å flytte inn når vi ønsker, og at alt ligger til rette for et flott studieår. Vi overtar leiligheten allerede 1. juli, som jeg har skjønt er det eneste anternativet om man skal få en nogenlunde levelig leilighet i havet av håpefulle, ivrige studenter som kniver om de beste boligene.

 

Vi flytter nok ikke inn før til høsten, men noen turer med lastebilen til Pernille frem og tilbake til Bergen står absolutt på planen. Jeg gleder meg så inni granskaugen til gode middager og vin, sex og singelliv maraton, cafe besøk, fjellturer og studentfester. Det skal også bli rimelig interessant å fylle en lastebil med klær, møbler og eiendeler til 3 jenter i sin beste alder, med øverste mål å få stuet det hele inn på 54 kvadratmeter...

 

Er man student så er man student, og det er vel litt av sjarmen?... Jeg kommer nok ihvertfall til å fortsette å spille lotto gitt, og håpe at en dag (aller helst i nærmeste framtid) vil trillionene rulle inn og vi kan få oss en leilighet med hvert vårt soverom med god skap plass, en ordentlig stue, og kanskje til og med en takterasse hvor vi kan slikke sol de mange dagene den titter frem i kjære Bergen..

 

Ønsk oss lykke til!! 

15 JUNI

 

Jeg har gledet meg en smule til denne dagen hele uka, av den enkle grunn at jeg har fri idag og kan gjøre akkurat det jeg vil!! Jeg har ikke hatt så mye tid til trening og morroheter den siste tiden, med eksamer til over hodet og jobb hver bidige dag, men nå begynner ting og roe seg og jeg kan gjøre noe litt mer givende for en gangs skyld. Jeg tenkte å starte dagen med en aldri så liten løpetur i skogen med min nye pulsklokke og mine nye, freshe joggesko. Senere er planen å dra en aldri så liten tur til oslo med min kjære veninne Ingrid, og bruke litt av studielånet mitt på å belønne meg sjæl for en fantastisk innsats de siste ukene.

Ikveld vurderer jeg sterkt å gjøre noe jeg har hatt lyst til lenge, og som er på min bucket-list: nemlig å gå på kino mutters alene!! Jeg synes at det er noe man absolutt bør gjøre i løpet av livet, så hvorfor ikke i kveld.. Oppdaterer senere på om jeg virkelig begir meg ut på den kleineste ideen jeg har hatt hittil, eller om jeg finner på noe enda mer spennende. 

Ha en fantastisk dag alle sammen!! Gjør noe du synes er gøy, bare fordi du kan. 

 
BLOGGE?

 

Som x-antall lesere har merket seg, har det vært lite aktivitet her den siste tiden. Det hadde nok vært lurt å komme opp med en supergenial, interessant grunn til hvorfor min tilstedeværelse her har vært ikke-eksisterende, men den egentlige, stusselige grunnen er at bloggen ble langtifra slik jeg så for meg, og istedet for å finne ut hvorfor, valgte jeg å skyve det hele under teppet. Det lønner seg forøvrig aldri å skyve ting under teppet, da man før eller siden blir pent nødt til å hanskes med dritten, og om man velger siden slik jeg har gjort, er mye unødvendig energi bortkastet. Jeg har nå tenkt og fundert og kommet fram til at det må bli enten/eller prinsippet med denne bloggingen. Jeg konkluderer med at jeg ønsker å fortsette, men på et annet nivå. Dette skal bli et sted der sukkerspinn og svada naturlig nok blir en del av innholdet, men først og fremst et sted der min overkokte hjerne får tømt seg for grublerier og kreativitet som forhåpentligvis gir mening for noen, og samtidig letter på trykket for meg også. Jeg starter i morgen tidlig, så får vi krysse fingrene for at dette blir siste gangen jeg lover gull og grønne skoger, og ender med lusne innlegg med altfor lange mellomrom som gagner verken deg eller meg.

 

 

 

 

17 MAI

Fordi jeg akter å vente med bloggingen til speilreflekskamera er kjøpt og betalt(som forhåpentligvis blir i løpet av dagen..) slenger jeg ut noen bilder fra årets beste dag; nasjonaldagen. Dagen var fantastisk, men jeg skulle nok ha spist en lollipop eller to til.... Et år til neste gang, må vær dag bli like god som denne..
LATE DAGER...

Jeg ankom Spania i går natt og endte selvfølgelig med å sitte oppe å skrave til altfor sent. Derfor slo vi likesågodt til og sov halve dagen idag.. det er helt lystett på rommet så da jeg sa at klokken nærmet seg lunsjtider spratt jeg forskrekket opp, ivrig etter å ta igjen det forsømte. Lillesøster og jeg hev i oss frokost før vi dro ut på noe som ble en 2 timers sykkeltur. Da vi ankom huset, som forøvrig er fantastisk fint, hadde jeg melkesyre i bena og datt sliten om på solstolen, 1000 cal fattigere. De spiste jeg opp rimelig raskt for å si det sånn.. 

Været har vært det eneste skuffende hittil, med lite sol og vind, men jeg skal ikke klage etter å ha sett hvordan tilstandene er hjemme! Kaldt og ikke snø, blir ikke mye påskestemning av det gitt.. Jeg koser meg hvertfall med å ligge paddeflat og lese gode bøker, spise masse mat, og gjøre absolutt ingenting.. 

 
SPANIA, HERE I COME!!

Nå er alt pakket og klart og jeg nyter min siste kaffe på norsk jord før avreise om få timer. Jeg gleder meg masse, masse, masse.

 

 

 

Ferie......påskeegg......sol og varme......sand mellom tærne......bade i sjøen......god mat og vin......kvalitetsstunder......lange dager på spa......shopping og markeder.....fest og morro......

 

Det er mye jeg gleder meg til, men det beste av alt er at denne ferien har jeg mulighet til å ikke gjøre noen verdens ting hele dagen, og hvile etterpå.. ahh!

SPANIA OM 48 TIMER!!

Nå nærmer spaturen til Spania seg med stormskritt, og jeg stresser rundt for å komme imål. Jeg har tilbrakt dagene på skolen, jobbet på kveldene og prøvd å lese til eksamen som nærmer seg faretruende fort. Jeg har til nå levd i en boble der jeg tenker at eksamen er laangt unna og fornekter det faktum at jeg på ingen måte er garantert å komme inn på psykologistudiet til høsten. Hallo. Våkne opp din rotte! Du må lese og jobbe hardt nå, så du ikke angrer etterpå å må vente et helt år til.. blir en del lesing på solstolen gitt.. 

Jeg ser ihvertfall frem til varmere strøk, sommerklær, sandstrender og til å endelig se vårt nye hus i Spania!! Det blir en etterlengtet ferie der jeg skal pleie sjela, kose meg med familie og god mat, lese og fokusere og trene hardt med min nye treningsplan og pulsklokke. Gleder meg også til å se min kjære søster igjen, som forøvrig har bestilt prim og makrell-i-tomat fra Norge... spesiell ung dame.

God helg alle sammen! Nå er det leggetid for unge piker, og imorgen tidlig skal jeg slenge sommerklærne i kofferent og komme meg ut døren, tilbringe dagen i solen med shopping og champagne og sjekke ut nattelivet i gamle norge før jeg flyr ut søndag morgen. Busy lady indeed. Tuddeluhu! 

 

SPRING IS IN THE AIR

Nå er våren virkelig her, og jeg merker energien bobler inni meg. Det er deilig å se at Oslos gater svermer av glade, levende mennesker som koser seg alene og med hverandre i vårsolen.. Jeg har tilbrakt dagen på kaffebrenneriet og vært flink pike og lese geografi. Eksamenstiden nærmer seg med stormskritt, og hvis jeg skal fare til Bergen til høsten er det på tide å gi støtet. 


Fat fra Dixie interiours 

Jeg trosset likevel meg selv midt i mitt flittige skolearbeid og hadde en aldri så liten vårrengjøring på bloggen. Håper dere liker det og kommenter gjerne om dere ser rom for forbedringer(som jeg vet det er.. jeg er bare for tett i pappen til å se det ettersom alt jeg klarer å tenke på nå er vulkaner, bosetningsmønstre og global oppvarming..) 

 

Ha en fantastisk uke og husk å smile så det gjør vondt i hele trynet! 

 NEW IN

Jeg var så heldig å bli skjemt bort med flotte gaver på den store dagen igår, og studererer nå resultatet med et smil om munnen.. Tusen takk alle sammen, dere som gjorde dagen spesiell og dere som sendte gratulasjoner og gode ord.. 

Her er noe av fangsten som så flott fortsatt står på gavebordet og lyser mot meg..

 

 

BIRTHDAY GIRL

 

I dag ble jeg 20. Dagen ble feiret med gode veninner, kaffe på aker brygge i vårsolen, familiemiddag med nydelig mat og gaveutdeling med masse kaker og godter. Elsker bursdager. En spesiell dag i året er nå forbi og jeg kan starte mitt liv som voksen etter en god natts søvn.. Dette året blir en ny epoke i mitt liv, og jeg kan ikke vente med å leve det.. X 
 

 


SKRIVESPERRE!?

På vegne av meg selv, må jeg be om unnskyldning.. Dere har sett lenge nok på "happy sunrise" og til og med latt meg få vite hvor dårlig jeg har vært på oppdatering den siste uken. For noen trofaste lesere!

Men det er vanskelig å skulle begynne å blogge sånn plutselig.. Hva skal man skrive om, fokusere på, hvilke kategorier skal man integrere og hva skal bli temaet på bloggen. Hva er interessant/uinteressant for leserne, og hvordan kan jeg forme inneholdet på bloggen slik at jeg selv også får noe ut av arbeidet? HMM.Jeg laget denne bloggen fordi jeg er glad i å skrive, jeg har mye tanker og meninger om ting som hadde vært deilig å få satt på papiret, jeg føler jeg kan skrive interessante og inspirerende innlegg og jeg savnet å blogge etter at jeg startet å blogge som utvekslingsstudent i 2010. En blogg blir som en dagbok, og det er gøy å se tilbake..

Utforingen har vært og er fortsatt og finne "meg" som blogger. Jeg er ingen motefanatiker, så den kategorien har jeg latt passere, det blir ikke noe " dagens outft" på denne bloggen (med mindre jeg poster et bilde av meg selv i pysj og skriver pris og hvor man får kjøpt det, for tull....) Jeg er heller ingen mesterkokk, livsguru, treningsekspert, modell, paradise deltager eller ung mor. Så i hvilken kategori havner jeg da? Hverdagsblogger? hverdagen min er vel ikke så ekstrem interessant for gud og værmann der ute, og for å bli en real blogger kan jeg ikke ha nærmeste familie som eneste lesere....! 

Jeg har funnet ut at ved å skrive om tanker, meninger, hverdag i mindre doser, studier og tips har jeg summet meg frem til en greii start. Jeg er ekstremt interessert i psykologi, mennesker, kjærlighet og livet, så jeg vil spå at dette kommer til å ta større og større plass på bloggen etterhvert. Håper jeg finner ut av det og at dere synes det er verdt å ta turen..Jeg skal oppdatere oftere fra nå av, eller nå, nei NÅ, sånn nå er jeg klar.

 

 

Kom gjerne med forslag i kommentarfeltet, vet at dere er der, så er bare å kommentere !! 

HAPPY SUNRISE

AHH! Nå er det vår. Jeg elsker den setningen. Vår, vår, vår. Jeg våknet kl. 6 til en fantastisk soloppgang, og selvom jeg var stuptrøtt karret jeg meg ut av sengen og bort til vinduet for å ta et bilde. Så la jeg meg igjen for å sove en liten time til med et smil om munnen. 

Senere i dag står trening på Elixia på planen og senere Bjørknes..Vurderer om jeg skal gå på 500cal timen igjen, eller trene for meg selv. Er fortsatt støl i kroppen etter forrige time, så kan ikke fatte og begripe hvordan jeg skulle klart det i dag.. 

Ha en fortreffelig morgen alle ihopa! 

For en utsikt og soloppgang å våkne opp til.. takk gud for at du ga meg en så fantastisk morgen. 


VERDENS FLOTTESTE MORGEN!

Etter to timer gym på Bjørknes, unnte jeg meg et aldri så lite café besøk på United Bakeries før trening. Jeg trasket fra Frogner til Karl Johan i finværet mens bussen kjørte forbi. Veldig fornøyd med at jeg klarte å motstå fristelsen til å hoppe på bussen med de andre latsabbene. Jeg var fremme rundt 10.30 og skuet fort uteplassen utenfor bakeriet. Sommerlige bord med stoler tildekket saueskinn og tepper, stearinlys og potteplanter på bordene.. Solen som stekte i murveggen... Tenk at vi får en så saftig smakebit på våren i begynnelsen av mars!!!

Jeg var litt usikker på om det var for kaldt å sitte ute, men valget var enkelt da jeg kom inn for å bestille og kjente den trange, innestengte luften. Da jeg satte meg ned ble ikke overraskende, alle bordene rundt meg fylt på maks ti minutter.. det kan ha vært min velkommende aura som tiltrakk gud og værmann til å slå seg ned- eller det mer sannsynlige anternativet- det enkle faktum at folk tiltrekker folk. Flere vandrende mennesker passerte, så lengtende mot den koselige vårplassen, luktet den nytraktede kaffen og så hvor fantastisk jeg hadde det med mitt rykende ferske rundstykke...snudde og slo seg ned. Jeg skaffet nok bakeriet noen kunder denne dagen ja, tøff som jeg var som satte meg ut på den tidligere folketomme plassen.

Det er mange som forteller meg hvor mye penger jeg bruker på cafè besøk, som kunne vært spart eller brukt på nyttige ting. Men skal jeg si dere en ting, lurifanter. Man blir lykkelig av forskjellig ting. Noen foretrekker dyre tepper, andre blir genuint glade av Marc Jacobs sko men nokså mange liker de små øyeblikkene som kan nytes over en varm kopp kaffe og et lite rundstykke, for usle 45 kr. Jeg finner min indre ro i slike øyeblikk, og det er viktig for å kunne takle hverdagens utfordringer. Ps. Jeg har ikke så mange utfordringer akkurat nå, men det hørtes så flott ut, også skal jeg banne på at jeg får nok å bekymre meg for i månedene som kommer, så det er bare å slappe av mens man kan. Hallelujah for det. 

 

SKOLEBRØD KURERER GRUFF!HVOR SKAL JEG BO OG HVOR SKAL JEG LEVE NÅ DA!?

Det er på tide å innse den brutale sannheten. Min fantastiske, men litt vel optimistiske, plan om å kjøpe min første leilighet til høsten har nå offisielt gått i vasken. Jeg får ikke innvilget lån uten egenkapital, selv med kausjonist og medlåntaker. Hvordan unge skal komme seg inn på boligmarkedet nå til dags, skjønner jeg ikke. Om jeg ikke vinner i lotto rimelig snart, blir jeg nødt til å leie. Det høres sikkert fint og flott ut å leie for de fleste, men jeg ser på det som penger ut av vinduet og en vei hvor man havner på akkurat samme sted som man begynte for mange år siden, bare mange hundre tusen kroner fattigere. Penger som kunne vært invistert i en bolig og betalt ned. Jeg ser ingen mulighet for at min drøm kan gå i oppfyllelse nå, om ikke et mirakel skjer, og det litt kjapt.

Kjære gud, la meg vinne i lotto snart, slik at jeg kan kjøpe meg et lite sted hvor jeg kan bo og leve i harmoni. Et sted hvor jeg kan studere og drømme meg bort, lage god mat, invitere venner og familie og skape mange minner. Kjære gud, hvorfor ikke. Ha en fin kveld. Amen. 

Jeg har sett på leiemuligheter i Bergen, og fordi jeg helst ønsker å bo alene (nei, jeg er ikke avsosial jeg er bare ekstremt selvstendig til tider og skal gjennom et sinnsykt hardt årsstudium for å komme videre til profesjon. Jeg trenger ro til lesing og konsentrasjon!!) er prisene enten alt for høye, eller leiligheten bokstavelig talt uboelig. Om det er et ord. Jeg har sett på leie muligheter privat og gjennom studentsamskipnaden. Ingenting virker aktuelt med tanke på pris og boforhold. Det ser ut til at jeg enten må bo i kollektiv med flere. Høres jo fantastisk ut det, dele bad med 3-4 stk, dele kjøkken med enda flere, og ha vors og nasch hver eneste helg.. Fine forhold lagt til rette for hardt arbeid og ro..

Grønnviksøren bygger leiligheter nå med en variant som hadde vært aktuell for meg. Problemet er at de ikke kan gi noen innflytningsdato og kan kun tilby 727 leiligheter. Jeg regner med at konkurransen er stor for å kapre en av disse, og siden jeg aldri vinner i noe som helst form for loddtrekning, kan jeg ikke være så optimistisk og tro at det blir meg. 

Jeg nekter og betale flere tusen for å bo på 9 kvadratmeter, dele kjøkken og bad og sove i en seng som flere hundre har tilbragt timesvis i svette og promping før meg. Æsj. Det gikk fra egen leilighet oppe i himmelen, til et kott langt nede under bakken. Livet er en stor skuffelse noen ganger. Nå skal jeg trøstespise et skolebrød og bekymre meg for fremtiden, så blir det en bedre dag i morgen. Takk og farvel.

GOD MORGEN!

Heisann mine venner! Håper dere har sovet bedre enn meg, hadde mareritt gjennom hele natten.. Drømte at jeg møtte en gammel bekjent, og at han var blitt ond og skummel og prøvde å drepe meg, og fulgte etter meg, og stakk en kniv gjennom øynene mine, som er noe av det jeg er mest fornøyd med når det kommer til utseende. Kanskje det betyr noe, det ligger nok noe å lumsker i underbevisstheten. Kanskje jeg skal gå til en drømmetyder. Husker hver lile detalj og det var så ekte som at jeg sitter her nå i pysj og gleder meg over høyere lesertall enn noen gang! Oh yeah, det er flotters.

Planene i dag er en tur til Elixia, haste meg videre til legen før mormor og morfar henter meg i Asker og tar meg på shopping til Lillestrøm. Kan tenke meg at det blir et lite café besøk der og, før vi deler en bedre middag og ser på Hotel Cæsar. For en plettfri plan! 

Ha en vidunderlig onsdag og ikke glem å drikk vann, spis deilig sunn mat og beveg deg massevis. (mine nyttårsforsetter som startet på mandag..). 

 
ALL BY MYSELF, OG DET PASSER MEG GLIMRENDE!

I dag klarte jeg såvidt å våkne, men karret meg på skolen og kom meg gjennom to timer norsk. Jeg må si jeg var veldig fornøyd med at jeg møtte opp, så jeg feiret rett og slett med en sen frokost med meg selv på United Bakeries, Karl Johan. Dette er et av favorittstedene mine for tiden. De har så fantastisk mye godt i bakerdisken, som jeg selvfølgelig holder meg langt unna.....! Men jeg unnet meg i dag et rykende ferskt rundstykke med smør og hjemmelaget syltetøy. HERLIG. Jeg sitter nå og vurderer om jeg skal kjøpe et til for det var så ferskt og godt at jeg får vann i munnen bare av å tenke på det, til og med på full mage.. Jeg skal i hvertfall kjøpe en kaffe, for i skrivende stund sitter jeg her, mutters alene, og leser til eksamen. Jeg føler meg veldig flink og selvstendig og anbefaler dette til alle. Det er mye hyggeligere å lese på cafe med en rykende kopp kaffe og hyggelige omgivelser, enn hjemme. Etterpå skal jeg på jobb og så er det selvfølgelig ukens høydepunkt, frustrerte fruer. 

Ha en fortreffelig dag alle ihopa! Jeg storkoser meg på café alene og det er nokså fantastisk om jeg får innrømme det. Det er viktig å trives i eget selskap. Så ta deg en tur du også, eller enda bedre, gå på kino alene om du tør! Det står ihvertfall på min bucket liste. God Tirsdag! 

 

 

Ps. Hvis det er noen polske damer som valgte å ha syklubb på bordet ved siden av deg å de plaprer i ett kjør og du forstår ingenting, anbefaler jeg deg å putte i ørepropper. Det har jeg gjort.. 

 

FREDAG HOS BESTEFORELDRE

Jeg har nå kjøpt min første mac som jeg tester ut på denne helaftenen. Vi fant fort photo booth og jeg fikk overtalt de godt voksne (skrev egentlig de eldre men da ble de fornærmet..) til å legge ut noen av godbitene på nettet. Utrolig at det første bilde jeg legger ut av meg selv er uten sminke men da kan det ihvertfall bare gå en vei... 


 

Dagen har gått til shopping og cafè og nå skal vi drikke opp resten av vinflasken, mimre fra de gode barndomstider og spise oss fordervet på is og godteri. Ha en fantastisk kveld, hvor enn dere er, med familie, venner eller mutters alene, som kan være vel og bra det. Farvel. 

SPATUR- TALLIN

Heisann alle sammen. Jeg har fått noen kommentarer på min noe snevre oppdatering de siste dagene, så nå feier jeg likeså godt til med et par innlegg på rappen. Jeg er da altså tilbake i fedrelandet og ble hevet rett ut i hverdagen med 3 timer geografi få timer etter at vi landet på flyplassen i går. Mor og jeg hadde en fortreffelig tur som sto til alle forventninger. Vi drakk oss fulle på kakao laget av belgisk sjokolade, spiste god mat på lokale, hyggelige restauranter, tittet i butikker og ikke minst, lå vi langflate ut på spa i flere timer og ble behandlet fra topp til tå av estlandske spakoner. Jeg er fresh og fin i både sjel og kropp og kan virkerlig anbefale en helgtur til Tallin for alle slitne og eventyrlystne sjeler der ute. Men så det er sagt, Tallin er ikke noe sted man flykter til for å slippe unna den kalde vinteren i Norge.  Vi frøs omtrent bort der nede med 20 minus hver dag, og å komme hjem til det jeg før trodde var en grusomt kald vinter, er rene syden i forhold (for de av dere som ikke kjenner meg spesielt godt, er jeg veldig glad i å overdrive....). Takk for fantastisk tur mamma! Her kommer et lite bildedryss.


Gamlebyen består av mange slike gater omringet av gamle, fargerike hus og små, sjarmerende butikker.

Cafè Chocolaterie lager verdens beste kakao. Du finner cafeen i en sidegate i gamlebyen gjemt bak dette skiltet, og de serverer gode kaker, kaffe og god service i et lite lokale dekorert med gamle møbler og gjenstander. Til tross for den bortgjemte beliggenheten, er bordene alltid fylt med takknemmelige gjester.

Mamma er veldig lattermild etter å ha erfart mitt nokså hissige forsøk på å ta bilder, uten at noen estlendere skal gå foran kameraet eller valse rundt omkring uten mål og mening å ødelegge bildet mitt. Men vi fikk et fint bilde til slutt!Konklusjon. I Like Estonia. Very Much. Indeed.ESTONIA, HER KOMMER JEG!

Eller Estland, som det heter på godt norsk. Grytidlig i morgen bærer det straka vegen til Tallin, en etterlengtet mor-og-datter-tur med spa og gode middager. Jeg tør innrømme at jeg kan meget lite om byen vi skal  til, men ryktene sier det er en fantastisk, kultESurell, sjarmerende og ikke minst billig by med cafeer og shopping. Jeg vil trolig overleve i slike omstendigheter til mandag. Siden jeg nå har begynt å blogge, tenkte jeg å la planen om en overfladisk ferie med spa som høyeste mål for turen- ligge på hyllen. Det ligger da et visst ansvar på å ha et nogenlunde interessant innhold på bloggen når man skal dele tanker og opplevelser med hele landet. Jeg gleder meg enormt til å reise om få timer og lover å oppdatere så snart som mulig kjære, trofaste blogglese. . . Til da, Hold ut! .Ønsk meg god tur!!

Hüvasti nüüd, vaadake te kõik varsti!

 

BARTINE M.


Fantastiske Bali en solskinnsdag rett før et aldelses nydelig herremåltid blir servert av en lokal servitør. Flott ferie!

 

Olala! Nå har jeg laget en blogg, min andre blogg faktisk! Rett og slett fordi jeg liker å skrive, har tid og lyst og fordi jeg synes det er råkult å blogge. Navnet Bartine M kom min kjære venn, som ønsker å forbli anonym, så kreativt på etter en natt med inspirerende begivenheter. Jeg er forøvrig 20 år, boende i Asker, 50% student ved Bjørknes privatskole og jobber og trener så mye jeg kan..ehe...Planen fremover er  Bergen hvor jeg forhåpentligvis skal studere psykologi profesjonsstudiet og forhåpentligvis finne meg en nydelig, liten leilighet hvor jeg skal leve og bo i harmoni og lykke. For å kartlegge personligheten min litt (har observert at dette er tingen å gjøre når man har blogg og skal introdusere seg selv!) så har jeg drevet med musikaler, teater og revyer i flere år, er høyst sosial med mange gode venner og bekjente, er blitt nokså familiekjær med årene, elsker å reise( til mine nærmestes bekymring blir mine opphold ofte litt for lange..) og trening og et liv med mye morro og glede er det optimale. Om du har spørsmål eller kommentarer er det bare å fyre løs, hvor som helst, når som helst. Skal prøve å svare og oppdatere nokså ofte. Wish me luck, im a blogger. Cool. Bye for now. XOXO.


LIVET SOM PSYKOLOGISTUDENT I BERGEN (2013 - 20XX)....We are shaped by our thoughts; we become what we think. When the mind is pure, joy follows like a shadow that never leaves...

bloglovin
hits