MITT LIV I BERGEN

Da jeg som vanlig har vist meg vanskelig å holde kontakten med siden jeg flyttet fra Asker, har jeg snekret sammen en bildekollasj for dere som ikke aner hva jeg har bedrevet tiden min med, hvordan jeg har det, eller hvor jeg bor. Til deres skuffelse fyrer jeg ikke denne gangen løs med historie på hisotorie med latterkrampemateriale, men heller en ærlig berettelse om at mitt liv for tiden består av intet annet enn: lesing. 


Om 21 dager braker det løs, og da skal jeg søren meg leve igjen. 10-12 timer tilbringes på lesesalen hver dag, med god lunsj, kaffe og småprating i kantien mellom takene. Trening når det lar seg gjøre. God middag hver kveld. Tidlig i seng. Jeg tenker psykologi, drømmer psykologi, og diskuterer og spøker med snev av utsnitt fra pensumsboka. Ikke bra? Vet ikke. Jeg tror man må bli gjennomsyret av informasjon og kunnskap og til slutt puste  psykologi før man kan regne med å nå drømmen om å komme inn på profesjonsstudiet. Kampen er hard. Jeg er omringet av psykologisstudenter fra i fjor som prøver igjen i år. Jeg er ny i kampen, men jeg jobber beinhardt. Om jeg ikke tror det kan gå, hadde jeg ikke klart å lese. Men jeg leser. Og jeg tror. Og jeg skal klare det. Om jeg så må sitte her på biblioteket til jeg gror fast i stolen og må bli slept ut av vaskedamene så gjør jeg det.

Snart er det jul å da skal frøkna dø av lykke med pepperkaker, gode venner, latter, trening, moro, julefilmer, familie, skiturer, god mat, kakao med krem, myke tøfler og pysj og lange dager og netter hvor jeg skal gjøre de små tingene i livet jeg ikke har tid til akkurat nå. Jeg vet ikke om jeg kan være så filosofisk og dramatisk av meg å si at livet står på vent for tiden, for det ville vært en smule teit og høyst upassende. Jeg må innrømme at mange øyeblikk av dagen er mer levende enn før med overtrøtthet og lykke og stolthet av å være så dedikert til noe og å lære så mye hver eneste dag og latterkrampe av intet annet enn å støte på den den samme jenta på do to ganger på rad. Men jeg  er sliten og jeg savner mye. Snart er jeg ferdig med halve årsstudiet. Og med A i bokselumma eller ei så skal jeg smile. For da har jeg prøvd, hardt. 


For dere som har bedre ting å gjøre eller manglende interesse for min nåærende tilværelse i detaljer; her er et kort sammendrag:

Lesesal, hard konkurranse, eksamen rundt hjørnet, ferie blir herlig og vel fortjent jeppsann! 


Kommenter gjerne så får jeg en grunn til klappe sammen boka og tenke på noe annet enn nerveceller og motivasjonsteorier og utviklingsstadier og rotter og hukommelsesprosesser. 

På forhånd takk. 

13 kommentarer

Midnight In Norway

08.11.2012 kl.17:42

Kjempe fin blogg! :D

M a l i n

08.11.2012 kl.17:44

du har en nydelig blogg

rebeccamdb

08.11.2012 kl.17:50

Herlige bilder! :)

Charlotte

08.11.2012 kl.17:55

kjempe fine bilder!

Renate Solbakken

08.11.2012 kl.17:59

Hardt å gå på skole, det er det absolutt! men man må bare huske at det kommer noe tilode for alle de lesetimene, og at man ikke skal gjør dette resten av livet! :) fine bilder :)

renate krokstad

08.11.2012 kl.18:12

Hei du. Jeg har akuratt startet med noe nytt. Vil du dele en historie til bloggere, som du ikke tørr? Du kan nå sende inn din historie til min e-post, og jeg poster de på min blogg, anonymt eller ikke.

Historier, innenfor - depresjoner, angst, selvmordtanker, vonde tanker. osv.

Les mer på min blogg, for er info.

Håper på at du vil, hvis du har noe og fortelle.

Fride

08.11.2012 kl.22:30

Hei!

Veldig fint og dypt innlegg. Du skriver veldig godt, tipper det kommer til å gå strålende på eksamen! Hyggelig å lese om en annen student sin hverdag. Jeg studerer selv medisin og sliter innimellom med motivasjonen. Hadde vært morsomt hvis du skrev et innlegg om hvordan du klarer å holde motivasjonen oppe - og klarer å gjennomføre så lange lesedager.

Klem Fride

BartineM

09.11.2012 kl.09:11

Fride: Kjempe forslag! Skal prøve å snekre sammen noen motiverende ord, er ikke så mye som skal til!! :)

Heidi Brekkli

10.11.2012 kl.10:54

Flotte ord og beskrivelse med bilder fra Bergen. Det er en fordel å lese mye før eksamen og ellers som er viktig, fint at du gjør dette. Kommer masse godt ut av det. Stå på. Klem

Mamma

11.11.2012 kl.18:14

Fantastisk beskrivelse! :-) Et pågangsmot og en positivitet og klarsynhet som er helt utrolig :-) og noe av det viktigste: om det ikke skulle bli en A så vet du at du har gjort ditt beste, og at du skal smile uansett :-)) tvi, tvi til lesingen frem mot eksamen :-)

Fride

12.11.2012 kl.19:51

Venter i spenning på nytt innlegg.....:)

mariahelene

13.11.2012 kl.10:43

Masse lykke til videre med lesingen! Glad for at jeg ferdig med skole for en stund :P

Juls

13.11.2012 kl.19:40

savner deg! Jeg spiser tom og jerry kjeks, da tenker jeg på oss to en lørdagskveld med barne-tv! hehe! bare å komme seg hjem!

Skriv en ny kommentar


LIVET SOM PSYKOLOGISTUDENT I BERGEN (2013 - 20XX)....We are shaped by our thoughts; we become what we think. When the mind is pure, joy follows like a shadow that never leaves...

bloglovin
hits