NUTELLA CAKE

Da var frøkna tilbake etter en langhelg i nord! Det var for dere nysgjerrigperer noen fantastiske dager med koselige stunder bestående av god middag og vin (som jeg så overraskende fikk servert hver bidige dag uten å løfte en finger... !!), Dag- og NAV maraton med godteri og en uforglemmelig Tromsø tur med dimme fest som høydepunkt og mektig, norske naturomgivelser jeg fikk knipset noen bilder av. Viser senere.  

Siden dette er min første dag i mitt nye og bedre liv har jeg ironisk nok valgt å dele en kakeoppskrift jeg fant på sukkerfeen.com. Selv om jeg har innsett at jeg er 20 år og at grunnlaget for en sunn og sterk kropp settes i denne perioden av livet, er det ikke noe iveien for at jeg kan være en flittig husmor og diske opp med gode kaker og matretter til selskaper og spesielle anledninger(så lenge jeg ikke ender opp med å spise hele kaka selv mens jeg ser en trist film for så å ende opp paddeflat på gulvet mett og fordervet få timer senere...!!) 

 

 

Denne superenkle oppskriften kommer fra stjernekokken Nigella Lawson, og elskes av alle som smaker den. Den er så saftig atte fy, og bør prøves av alle en gang i dette livet. 

 

Dette trenger du:

 

Kakebunn

 • 6 egg (separert i hviter og plommer)
 • En klype salt
 • 125 gram smør
 • 1 boks (400 g) Nutella, nugatti eller et annen sjokoladepålegg du foretrekker
 • 1 ss hasselnøttlikør/wisky/rom eller vann
 • 100 gram malte hasselnøtter(kan erstattes av mandler)
 • 100 gram smeltet, mørk sjokolade

 

Sjokolade ganache

 • 125 gram kremfløte
 • 125 gram mørk sjokolade
 • 1 ss hasselnøttlikør/wisky/rom eller vann
 • 1 ss smør

 

Slik lager du kakebunnen:

Sett ovnen på 180 grader før du begynner. Begynn med å piske eggehvitene med en klype salt til de blir stive, men ikke så lenge at de blir tørre. Ta frem en annen bolle og pisk nutella og smør godt sammen. Tilsett så likør, malte nøtter og eggeplommer. Bland så en skje fra eggehvitemixen inn i blandingen og deretter forsiktig resten av blandingen, 1/3 av gangen. Hell røren i en smurt form, 23x23 cm, og stek i ca.40 minutter. Test med en bakepinne at kaken er ferdig, pinnen skal komme ren ut. 


Slik lager du ganachen: 

Ganache får du om du blander varm fløte med sjokolade, men man kan gjerne tilføre smør, likør, eller annen smakstilsetning som f.eks vaniljeekstrakt. Om man heller ganachen over en kakebunn når den fortsatt er varm, får man en ren, blank og pen overflate. Den kan også vispes når den er litt avkjølt, om man ønsker en tykkere konsistens/krem på toppingen. Denne oppskriften kan brukes som basisoppskrift og er god også på andre kaker.  

Hakk først opp sjokoladen, rester i kjøleskapet og ulike typer sjokolade kan gjerne mikses. Kok så opp fløten og tilsett straks i sjokoladeblandingen. Rør forsiktig sjokolade og krem sammen, for å unngå luftbobler. Tilsett til slutt smøret, for en blank og fin blanding. Hell så blandingen over kaken, start på midten og jobb deg utover. Du kan enten velge å dekke hele kaken, som vist på bildet, men det kan også være artig å la den renne i strimler ned på sidene. Om kaken ikke har rukket å bli kald innen du har laget ganachen kan det være en idee å vente litt, da sjokoladen setter seg mye bedre på en kald kake. 

 

Sett til slutt kaken i kjøleskapet til avkjøling. Kort tid etter er det bare å kose seg!! 

 

Tips:  Pynt gjerne kaken med hakkede hasselnøtter eller annet ønskelig som f.eks kokos, bær eller raspet sjokolade.

 

Én kommentar

hilde

26.06.2012 kl.20:01

er de bildene når du bakte den<?? så farlig digg ut

Skriv en ny kommentar


LIVET SOM PSYKOLOGISTUDENT I BERGEN (2013 - 20XX)....We are shaped by our thoughts; we become what we think. When the mind is pure, joy follows like a shadow that never leaves...

bloglovin
hits