NUTELLA CAKE

Da var frkna tilbake etter en langhelg i nord! Det var for dere nysgjerrigperer noen fantastiske dager med koselige stunder bestende av god middag og vin (som jeg s overraskende fikk servert hver bidige dag uten lfte en finger... !!), Dag- og NAV maraton med godteri og en uforglemmelig Troms tur med dimme fest som hydepunkt og mektig, norske naturomgivelser jeg fikk knipset noen bilder av. Viser senere.

Siden dette er min frste dag i mitt nye og bedre liv har jeg ironisk nok valgt dele en kakeoppskrift jeg fant p sukkerfeen.com. Selv om jeg har innsett at jeg er 20 r og at grunnlaget for en sunn og sterk kropp settes i denne perioden av livet, er det ikke noe iveien for at jeg kan vre en flittig husmor og diske opp med gode kaker og matretter til selskaper og spesielle anledninger(s lenge jeg ikke ender opp med spise hele kaka selv mens jeg ser en trist film for s ende opp paddeflat p gulvet mett og fordervet f timer senere...!!)

Denne superenkle oppskriften kommer fra stjernekokken Nigella Lawson, og elskes av alle som smaker den. Den er s saftig atte fy, og br prves av alle en gang i dette livet.

Dette trenger du:

Kakebunn

  • 6 egg (separert i hviter og plommer)
  • En klype salt
  • 125 gram smr
  • 1 boks (400 g) Nutella, nugatti eller et annen sjokoladeplegg du foretrekker
  • 1 ss hasselnttlikr/wisky/rom eller vann
  • 100 gram malte hasselntter(kan erstattes av mandler)
  • 100 gram smeltet, mrk sjokolade

Sjokolade ganache

  • 125 gram kremflte
  • 125 gram mrk sjokolade
  • 1 ss hasselnttlikr/wisky/rom eller vann
  • 1 ss smr

Slik lager du kakebunnen:

Sett ovnen p 180 grader fr du begynner. Begynn med piske eggehvitene med en klype salt til de blir stive, men ikke s lenge at de blir trre. Ta frem en annen bolle og pisk nutella og smr godt sammen. Tilsett s likr, malte ntter og eggeplommer. Bland s en skje fra eggehvitemixen inn i blandingen og deretter forsiktig resten av blandingen, 1/3 av gangen. Hell rren i en smurt form, 23x23 cm, og stek i ca.40 minutter. Test med en bakepinne at kaken er ferdig, pinnen skal komme ren ut.


Slik lager du ganachen:

Ganache fr du om du blander varm flte med sjokolade, men man kan gjerne tilfre smr, likr, eller annen smakstilsetning som f.eks vaniljeekstrakt. Om man heller ganachen over en kakebunn nr den fortsatt er varm, fr man en ren, blank og pen overflate. Den kan ogs vispes nr den er litt avkjlt, om man nsker en tykkere konsistens/krem p toppingen. Denne oppskriften kan brukes som basisoppskrift og er god ogs p andre kaker.

Hakk frst opp sjokoladen, rester i kjleskapet og ulike typer sjokolade kan gjerne mikses. Kok s opp flten og tilsett straks i sjokoladeblandingen. Rr forsiktig sjokolade og krem sammen, for unng luftbobler. Tilsett til slutt smret, for en blank og fin blanding. Hell s blandingen over kaken, start p midten og jobb deg utover. Du kan enten velge dekke hele kaken, som vist p bildet, men det kan ogs vre artig la den renne i strimler ned p sidene. Om kaken ikke har rukket bli kald innen du har laget ganachen kan det vre en idee vente litt, da sjokoladen setter seg mye bedre p en kald kake.

Sett til slutt kaken i kjleskapet til avkjling. Kort tid etter er det bare kose seg!!

Tips: Pynt gjerne kaken med hakkede hasselntter eller annet nskelig som f.eks kokos, br eller raspet sjokolade.



n kommentar

hilde

26.06.2012 kl.20:01

er de bildene nr du bakte den<?? s farlig digg ut

Skriv en ny kommentar






LIVET SOM PSYKOLOGISTUDENT I BERGEN (2013 - 20XX).



...We are shaped by our thoughts; we become what we think. When the mind is pure, joy follows like a shadow that never leaves...





bloglovin
hits