HVOR SKAL JEG BO OG HVOR SKAL JEG LEVE NÅ DA!?

Det er på tide å innse den brutale sannheten. Min fantastiske, men litt vel optimistiske, plan om å kjøpe min første leilighet til høsten har nå offisielt gått i vasken. Jeg får ikke innvilget lån uten egenkapital, selv med kausjonist og medlåntaker. Hvordan unge skal komme seg inn på boligmarkedet nå til dags, skjønner jeg ikke. Om jeg ikke vinner i lotto rimelig snart, blir jeg nødt til å leie. Det høres sikkert fint og flott ut å leie for de fleste, men jeg ser på det som penger ut av vinduet og en vei hvor man havner på akkurat samme sted som man begynte for mange år siden, bare mange hundre tusen kroner fattigere. Penger som kunne vært invistert i en bolig og betalt ned. Jeg ser ingen mulighet for at min drøm kan gå i oppfyllelse nå, om ikke et mirakel skjer, og det litt kjapt.

Kjære gud, la meg vinne i lotto snart, slik at jeg kan kjøpe meg et lite sted hvor jeg kan bo og leve i harmoni. Et sted hvor jeg kan studere og drømme meg bort, lage god mat, invitere venner og familie og skape mange minner. Kjære gud, hvorfor ikke. Ha en fin kveld. Amen. 

Jeg har sett på leiemuligheter i Bergen, og fordi jeg helst ønsker å bo alene (nei, jeg er ikke avsosial jeg er bare ekstremt selvstendig til tider og skal gjennom et sinnsykt hardt årsstudium for å komme videre til profesjon. Jeg trenger ro til lesing og konsentrasjon!!) er prisene enten alt for høye, eller leiligheten bokstavelig talt uboelig. Om det er et ord. Jeg har sett på leie muligheter privat og gjennom studentsamskipnaden. Ingenting virker aktuelt med tanke på pris og boforhold. Det ser ut til at jeg enten må bo i kollektiv med flere. Høres jo fantastisk ut det, dele bad med 3-4 stk, dele kjøkken med enda flere, og ha vors og nasch hver eneste helg.. Fine forhold lagt til rette for hardt arbeid og ro..

Grønnviksøren bygger leiligheter nå med en variant som hadde vært aktuell for meg. Problemet er at de ikke kan gi noen innflytningsdato og kan kun tilby 727 leiligheter. Jeg regner med at konkurransen er stor for å kapre en av disse, og siden jeg aldri vinner i noe som helst form for loddtrekning, kan jeg ikke være så optimistisk og tro at det blir meg. 

Jeg nekter og betale flere tusen for å bo på 9 kvadratmeter, dele kjøkken og bad og sove i en seng som flere hundre har tilbragt timesvis i svette og promping før meg. Æsj. Det gikk fra egen leilighet oppe i himmelen, til et kott langt nede under bakken. Livet er en stor skuffelse noen ganger. Nå skal jeg trøstespise et skolebrød og bekymre meg for fremtiden, så blir det en bedre dag i morgen. Takk og farvel.

Én kommentar

Linda B

02.03.2012 kl.14:40

Livet er til tider ikke slik man håper og drømmer om, men som du selv sier.... da blir det en ENDA "bedre dag" i morgen, :-)

Skriv en ny kommentar


LIVET SOM PSYKOLOGISTUDENT I BERGEN (2013 - 20XX)....We are shaped by our thoughts; we become what we think. When the mind is pure, joy follows like a shadow that never leaves...

bloglovin
hits